17. srpna 2019 • 20:48

Dukla ve šlágru druhé ligy vyzrála na Zbrojovku. Hradec opět remizoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili ve šlágru 5. kola druhé ligy nad Brnem 2:1. Jediný sestupující z minulé sezony nejvyšší soutěže si připsal třetí výhru v novém ročníku a posunul se na čtvrté místo neúplné tabulky o dva body za vedoucí Pardubice. Zbrojovka už počtvrté v sezoně ztratila body a po první porážce je až osmá. O skóre třetí je po bezbrankové remíze v souboji nováčků s Vyšehradem Líšeň.



Duklu poslal krátce po přestávce do vedení Holík, který se zpoza vápna trefil přesně do horního rohu branky. V 66. minutě přidal po standardní situaci hlavou pojistku Chlumecký a o dvě minuty později Šural po rohu už jen snížil. Brno, které v minulé sezoně neuspělo v baráži o první ligu proti Příbrami, zatím vůbec nepotvrzuje roli jednoznačného favorita soutěže.

Shodnou bilanci jako Dukla má další pražský tým Žižkov. Viktoria zvítězila v Chrudimi hladce 3:0, podruhé za sebou vyhrála a dělí se s Duklou o čtvrtou příčku. Dva žižkovské góly dal Batioja.

Líšeň doma remizovala v souboji nováčků s Vyšehradem bez branek. Brněnský celek poprvé v sezoně neskóroval, ale udržel neporazitelnost a překvapivě mu patří třetí místo.

Už třetí remízu v sezoně si připsal Hradec Králové, který hrál v Třinci 1:1. Domácí díky Valentovi vyrovnali šest minut před koncem, hosty může mrzet, že za bezbrankového stavu neproměnil Prekop penaltu.

První výhry v sezoně se dočkal Sokolov, jenž doma porazil Vlašim 2:1. Hosté potřetí za sebou prohráli a mají čtyři body jako jejich dnešní přemožitel. Po remíze 2:2 s Prostějovem mají čtyři body i předposlední Vítkovice, soupeř je na tom o bod lépe.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)

Branky: 48. Holík, 66. Chlumecký - 68. Šural

Sokolov - Vlašim 2:1 (1:0)

Branky: 10. Glaser z pen., 64. Vávra - 72. Svoboda

Třinec - Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 84. Valenta - 48. Vlkanova

Chrudim - Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)

Branky: 29. a 53. Batioja, 37. Gil

Vítkovice - Prostějov 2:2 (0:1)

Branky: 70. Kovařík, 72. Matěj - 21. Janíček, 68. Lutonský

Líšeň - Vyšehrad 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud