4. března 2009 • 16:14

Slovácko chce být v klidném středu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka, kteří jsou po podzimní části druhé ligy až na čtrnáctém místě, se chtějí co nejdříve probojovat do klidného středu tabulky. V zimní přestávce nastaly v klubu převratné změny jak ve vedení, tak v hráčském kádru.



Na místo ředitele místo Marcely Mrázkové usedl Vladimír Krejčí, který má zkušenosti z prvoligového působení v Drnovicích, Brně a Baníku Ostrava.

Krejčí přivedl nového trenéra Josefa Mazuru. Oproti podzimu opustilo tým sedm fotbalistů a přišlo šest nových hráčů.

Posilami jsou Radim Holub, Lukáš Fujerik, Brazilec Cleber, Michal Kordula, Tomáš Kazár a Francouz Abdelkader Hani.

"Za této situace by bylo alibismem mluvit pouze o záchraně. Nejraději bychom postoupili do první ligy už letos. Ale tento záměr není reálný. Chceme se co nejlépe připravit na léto, kdy vhodně doplníme kádr, který by měl v další sezoně zaútočit na postup," uvedl Krejčí na tiskové konferenci v Uherském Hradišti.

Trenér Mazura viděl na zimní přípravě dvě negativa: hodně hráčů mělo zdravotní potíže a kvůli dlouhé zimě muselo Slovácko i generálku odehrát na umělém trávníku v Kunovicích.

"Příliš pozdě jsme se dostali na přírodní trávu. Jinak ale příprava proběhla podle mých představ, podařilo se nám zapracovat do sestavy nové hráče," řekl Mazura, který má už z 90 procent jasno o sestavě mužstva v jarní premiéře.

V ní bude Slovácko v sobotu hostit druhý tým tabulky a aspiranta na postup Vysočinu Jihlava. Marodka se sice částečně vyprázdnila, chybět ale budou dlouhodobě zranění Lukáš Kubáň, Michal Gonda a Kordula.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud