12. září 2009 • 18:39

Ústí poprvé ztratilo, Jihlava rozstřílela Karvinou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ústí nad Labem poprvé v této sezoně druhé ligy ztratili body. V dnešním utkání 7. kola remizovali Severočeši v Třinci 1:1, o výhru lídra tabulky připravil čtyři minuty před koncem Nigerijec Onuchukwu.



Ústečtí přesto nadále vedou tabulku, druhý dosud neporažený tým soutěže Sokolov na ně po páteční výhře 3:0 na hřišti Dukly Praha ztrácí čtyři body.
V Třinci se odehrál zápas dvou odlišných poločasů. V tom prvním měli herně navrch hosté a ve 39. minutě je poslal do vedení Karlík, který hlavičkou z hranice malého vápna proměnil v gól Benčíkův přímý kop.

Domácím pomohl příchod Eismanna po necelé hodině hry a nigerijské posily Onuchukwua, který se dostal na hřiště zhruba deset minut po něm.
Spolupráce těchto dvou hráčů znamenala nakonec dělbu bodů. Ochunukwu si krátce před koncem naběhl na Eismannův centr a hlavou vyrovnal.

Třinec - Ústí nad Labem 1:1
(0:1)
Branky: 86. Onuchukwu - 39. Karlík.
Rozhodčí:
Kocián - Marek, Kubáň.
ŽK: Franc (Ústí).
Diváci: 1438.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednarek - Malíř (56. Eismann), Hanus (46. Ceplák), Hupka, Joukl - Matůš (67. Onuchukwu), Szmek. Trenér: Neček.
Ústí nad Labem: R. Novák - Pimpara, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (73. Volek), Zachariáš, Martykán, Benčík - Karlík, Jindráček (46. Veverka). Trenér: Habanec.

Jihlava - Karviná

Fotbalisté Jihlavy vedli v 7. kole druhé ligy nad Karvinou již o čtyři branky, nakonec se o vítězství museli strachovat až do závěru zápasu. Konečné skóre 5:3 uzavřel až v 86. minutě z penalty domácí kapitán Kadlec.

Karviná si v metropoli Vysočiny prožila půlhodinu hrůzy. Svěřenci kouče Kalvody během sedmadvaceti minut první půle inkasovali čtyři branky. Skóre otevřel už v sedmé minutě po přihrávce Tecla Veselý, za čtyři minuty se z gólu radoval i slovenský záložník ve službách Jihlavy Krutý, který zamířil přesně k pravé tyči Kafkovy brány.

Po 16 minutách na mokrém trávníku podklouzl jeden z karvinských stoperů a z následného dvacetimetrového sóla se nemýlil mladíček v sestavě domácího celku Vydra. Další hřebíček do rakve severomoravského týmu přidal v 27. minutě Tecl.

O pět minut později sice snížil povedenou ranou Jursa, ale to bylo ze strany Karviné na dlouhou dobu vše. Druhý poločas už příliš fotbalové krásy nepobral, ale přesto se na hřišti děly věci. Na rozdíl dvou branek snížil čtrnáct minut před koncem Mišinský a za další čtyři minuty už to dokonce bylo jen o gól. Jenže nadšení Karvinských nemělo dlouhého trvání. Hosté hráli vabank, toho využil rychlonohý Vydra, kterého ve vápně srazil Hoffmann, a po proměněné penaltě bylo rozhodnuto.

Jihlava - Karviná 5:3 (4:1)
Branky: 7. Veselý, 11. Krutý, 16. Tecl, 27. Vydra, 85. Kadlec z pen. - 32. Jursa, 76. Mišinský, 80. Opic.
Rozhodčí: Ochotnický - Štěrba, Kovařík.
ŽK: Veselý - Ficek, Buryán, Hoffmann.
Diváků: 1150.
Jihlava: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Caha - Gabriel (82. Lovětínský), Gába, Šisler (64. Karlík), Krutý (72. Gruber) - Vydra, Tecl. Trenér: Urban.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Novák, Buryán (59. Milosavljev), Knötig (86. Pontus) - Jursa, Ficek, Pavlík, Tchami-Ngangoue (76. Jurozek) - Mišinský, Opic. Trenér: Kalvoda.

Most - Sparta Praha B

Fotbalisté Mostu se na sedmý pokus dočkali ve druhé lize vítězství. Na domácím hřišti porazili rezervu Sparty Praha vysoko 4:0 a po třech remízách si připsali první tříbodový zisk v sezoně.

Hosté sice vstoupili do zápasu lépe, Baník však jejich úvodní tlak přestál a ve 21. minutě šel do vedení. Ranou z 25 metrů se trefil francouzský záložník Boutasgount. Ještě do přestávky navýšil skóre Hora, jenž obloučkem přehodil sparťanského brankáře Švengra.

Po přestávce Pražané opět na chvíli nasadili vysoké tempo, ale vyložené šance si vytvářeli jen domácí. V 58. minutě unikl hostujícím stoperům Oboya a mířil přesně. Vysoké vítězství pak pečetil druhou brankou v zápase Boutasgount.

Most - Sparta Praha B 4:0 (2:0)
Branky: 21. a 82. Boutasgount, 45. Hora, 58. Oboya.
Rozhodčí: K. Hrubeš - Moudrý, Urban.
ŽK: Frnoch (Most).
Diváci: 660.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek, Lafrance, Sigmund - Frnoch (78. Štumpf), Hofmann, Boutasgount, Rosendo - Hora (87. Surville), Oboya (63. Franěk). Trenér: Aňon.
Sparta B: Švenger - Valíček (46. Putz), Hejda, Kušút (70. Belaid), Krob - Glaser, Folprecht, Droppa, Divíšek - J. Kadlec, Třešňák. Trenér: Svoboda.

Hlučín - Vlašim

Souboj nováčků druhé ligy mezi Hlučínem a Vlašimí skončil bezbrankovou remízou. Blíže k vítězství měli domácí hráči, kteří si zejména ve druhé půli vypracovali několik velkých šancí.

V prvním poločase se hrál v Hlučíně rozkouskovaný fotbal s minimem šancí. Těch vyložených se diváci dočkali až po přestávce, kdy zejména mezi 55. a 62. minutou mohli domácí několikrát skórovat. Prokeš trefil tyč a další šance měli Hrtánek s Koubkem.

Vlašim se do náznaku šance dokázala dostat jen v prvním poločase. Poté už hráli výhradně domácí a hosté mohou vedle nepřesnosti hlučínských fotbalistů děkovat za bod hlavně brankáři Tomovi, který se blýskl několika skvělými zákroky.

Hlučín - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Makovička - Tacina, Santarius.
ŽK: Hrtánek, Zelinka, Koubek - Kalabiška.
Diváci: 687.
Hlučín: Kosmál - Dohnálek, Švrček, Čelůstka, Juřátek - Žižka (84. Štýbar), Hrtánek, Javorek, Sokol (75. Zelinka) - Honka (46. Koubek), Prokeš. Trenér: Hajný.
Vlašim: Toma - Vebr, M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor - Borák (90. Brožík), Křeček, Pokorný, Průcha (68. Švamberg) - Bálek, Kalabiška (90. Veselý). Trenér: Nádvorník.

Dukla Praha - Sokolov

Fotbalisté Sokolova udrželi neporazitelnost ve druhé lize i po předehrávce 7. kola na hřišti pražské Dukly, kde zvítězili nečekaně vysoko 3:0. Všechny góly vstřelili Západočeši ve druhém poločase a připsali si čtvrté vítězství v sezoně.

První poločas byl vyrovnaný a oba celky byly stejně blízko ke gólu, protože na obou stranách trefil míč břevno. Nejprve skončil na brankové konstrukci střelecký pokus sokolovského Čady, Malý z Dukly trefil spojnici.

Po změně stran byli ale hosté jasně efektivnějším týmem a v 53. minutě Knakal otevřel skóre hlavou po centru Vaněčka. Domácí Vrána měl obrovské příležitosti v 71. minutě, ale jeho pokusy zlikvidoval sokolovský gólman Zacharda. O šest minut později Duchnič poslal míč pod tělem Svobody podruhé do domácí sítě a skóre uzavřel v 90. minutě střídající Nádeníček.

Dukla Praha - Sokolov 0:3 (0:0)
Branky: 53. Knakal, 77. Duchnič, 90. Nádeníček.
Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Handlíř.
ŽK: Mikula - Dejmek, Javorský.
Diváci: 535.
Dukla: Svoboda - Mikula, Kučera (49. Pospíšil), Vorel, Mičic, Svatonský, Šiml, Gedeon, Malý (76. Kokoška) - Chigou (61. Berger), Vrána. Trenér: Bittengel.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Kura, Knakal, Čupr - Habai (74. Javorský), Podrazký, Čada, Vaněček (90. Hanzlík) - Dejmek, Duchnič (87. Nádeníček). Trenér: Purkart.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud