17. září 2009 • 19:40

Ústí porazilo Zlín a upevnilo si vedení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva góly stopera Pavla Džubana zajistily fotbalistům Ústí nad Labem výhru v předehrávce 8. kola druhé ligy a pojistily jim vedení v tabulce. Na druhý Sokolov mají sedmibodový náskok, odehráli však o zápas víc.



Dosud neporažení domácí od začátku zatlačili soupeře na jeho polovinu a už v 9. minutě mířila těsně nad zlínskou branku bomba Valenty.

Za další čtvrthodinu nastřelil ústecký Veverka z osmi metrů levou tyč. Další šance domácím pochytal brankář Kořínek, jehož spoluhráči spoléhali víceméně jen na brejkové úniky Žůrka.

Také druhý poločas zahájilo Ústí náporem. V 55. minutě vytěsnil Kořínek další bombu Valenty na roh a za pět minut totéž zopakoval i proti ráně Šmrhy. Gradující tlak Ústí ale sám zastavit nedokázal. Po následujícím rohovém kopu přivedl domácí do vedení dorážkou zblízka Džuban.

Hosté sice mohli během pěti minut vyrovnat po brejku Žůrka, toho ale vychytal brankář Novák a Ústí výhru záhy pojistilo. V 71. minutě prohrál stoper Kroča hlavičkový souboj a sváteční střelec Džuban poslal míč podruhé do sítě. Severočeši dali výhrou dárek svému trenérovi Svatopluku Habancovi k pátečním čtyřicátým narozeninám.

Zato zlínský kouč Ladislav Minář měl ke spokojenosti daleko. "Jsem zklamaný. Po prohře se Žižkovem jsem dal šanci stejné jedenáctce, ale bojovné Ústí nás přehrálo nasazením. Příště dostanou šanci mladší hráči," řekl.

Ústí nad Labem - Zlín 2:0 (0:0)
Branky:
60. a 71. Džuban. Rozhodčí: Jech - Teuber, Urban. Bez karet. Diváci: 890.
Sestavy:
Ústí nad Labem: Novák - Pimpara, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (83. Volek), Zachariáš (19. Šmrha), Martykán, Benčík - Jindráček, Veverka (75. Karlík). Trenér: Habanec.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Vozábal, Görner, Šmahaj, Novák (56. Šrom) - Žůrek (74. Bačík), Kroupa. Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud