29. března 2012 • 18:22

Jablonec deklasoval bez Řepky bezmocné Jihočechy a jde na Spartu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE POHÁRU ČESKÉ POŠTY | Fotbalisté Jablonce deklasovali v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty České Budějovice 5:0 a jako poslední postoupili do semifinále. První zápas na jihu Čech skončil bez branek. Jablonec narazí na Spartu, druhou dvojici tvoří Olomouc a Teplice. Úvodní semifinálové zápasy jsou na programu 11. dubna.



Jablonec po pěti zápasech bez výhry ztrácí v lize reálnou naději na příčky zaručující účast v evropských pohárech, a tak kouč František Komňacký nasadil do domácího poháru nejsilnější sestavu.

To Jihočeši šetřili opory na záchranářské boje, doma nechali oba veterány Otepku s Řepkou i brankáře Daňka. Krajčík chyběl kvůli dohodě mezi kluby.

Jablonec od úvodu diktoval tempo a teprve druhou soutěžní výhrou v jarní sezoně si zajistil už během úvodní půle. Skóre otevřel v 17. minutě Pavlík, gólman Delač na jeho umístěnou střelu z hranice vápna nedosáhl.

Gólman Delač zasahuje před Lafatou
Gólman Delač zasahuje před Lafatou

Baumit pokračoval v náporu a po půlhodině zvýšil po rohu hlavičkou Eliáš. Ve 40. minutě pak zasadil Dynamu z penalty třetí úder nejlepší ligový střelec Lafata, který zlomil čtyřzápasové čekání na gól a skóroval v šestém z posledních sedmi duelů proti bývalému klubu z jihu Čech.

Po změně stran si Severočeši zvedli ligovým trápením pošramocené sebevědomí ještě čtvrtým a pátým přesným zásahem. V 57. minutě nejprve Piták dorazil do sítě Lafatovu střelu a čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající Třešňák.

Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)
Branky: 17. Pavlík, 32. Eliáš, 40. Lafata z pen., 57. Piták, 75. Třešňák. Rozhodčí: Drábek - Dobrovolný, Nádvorník. ŽK: Lengyel (Č. Budějovice).
Diváci: 1235. První zápas: 0:0, postoupil Jablonec.

Sestavy:

Jablonec: Špit - Eliáš, Beneš, Pavlík, F. Novák (65. Jablonský) - Vošahlík (81. Kopic), Loučka, Jarolím, Piták, Kovařík - Lafata (62. Třešňák). Trenér: Komňacký.

České Budějovice: Delač - Riegel, Brezinský, Lengyel, P. Novák - Hudson, Petráň (66. Hovorka), Rýdel, Javorek (83. Linhart), Sandro (59. Kadula) - Němec. Trenér: Cipro.

Ohlasy trenérů
Trenér Jablonce František Komňacký bral vítězství jako povinnost. "Museli jsme využít toho, že Budějovice nastoupily v oslabené sestavě, bez některých klíčových hráčů. Takový zápas, kdybychom nevyhráli, tak by to bylo na roztrhání trenérské licence," prohlásil kouč.

Jeho svěřenci předchozích šest zápasů nevyhráli, prohráli i s posledním týmem ligové tabulky Žižkovem. O to větší radost měli z jasné výhry a postupu. "Jsem spokojený, částečně se nám podařilo odčinit porážku na Žižkově," řekl autor první branky Petr Pavlík. "Pohár je naší prioritou, Sparta v semifinále nebude snadným soupeřem, bude záležet na prvním utkání," dodal.

Trenér Českých Budějovic František Cipro přiznal, že je pro něj důležitější liga. Přesto ho mrzelo, že někteří náhradníci nevyužili šanci, kterou dostali. "Do zápasu jsme šli s oslabenou sestavou, protože naším hlavním cílem je záchrana v lize. Proto dostali šanci mladí hráči, kterých máme v kádru dostatek, ale někteří svoji šanci neuchopili pevně do svých rukou," řekl Cipro.

Podobného názoru byl i kapitán Roman Lengyel. "Jsem zklamaný. Sice jsme hráli bez Řepky a Krajčíka, to by ale nemělo být tak vidět. Ti, co jsou v kádru, by si měli uvědomit, že by měli ze sebe vydat všechno, když dostanou šanci," dodal.
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud