17. dubna 2018 • 21:47

Slavia - Boleslav 2:0. Pražané jsou po 16 letech ve finále poháru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie si po 16 letech zahrají o trofej pro vítěze českého poháru. V úterním semifinále doma v Edenu porazili Mladou Boleslav 2:0 po trefách Josefa Hušbauera a Miroslava Stocha. Soupeřem Pražanů bude vítěz z duelu Zlín – Jablonec. Slavia byla ve finále domácího poháru devětkrát, ale naposledy v roce 2002, kdy slavila sedmý triumf. Od té doby získala už jen tři ligové tituly a na pohárový úspěch čeká. V této sezoně jsou sice slávisté stále ve hře o obhajobu titulu, ale rádi by do sbírky přidali i trofej za pohár.



Mladá Boleslav naopak nedosáhla na pátou účast v pohárovém finále v historii a nenaváže na předloňský triumf. Vzhledem k devátému místu v lize byl pro hosty MOL Cup, z něhož se stejně jako vloni postupuje přímo do základní skupiny Evropské ligy, poslední šancí na to vybojovat si účast v pohárech.

Oba trenéři udělali oproti lize několik změn a dali příležitost některým hráčům, kteří tolik nenastupují v základní sestavě. Poprvé na jaře dostal za Slavii šanci Flo, premiérově letos od začátku hrál útočník Necid místo zraněného kapitána Škody. Mladoboleslavský kouč Weber zase nasadil mladíky Ladru, Kateřiňáka a stopera Krále.

Hraje fantasticky, v životě jsem ho neviděl se takhle vracet, komentuje formu Stocha záložník Sýkora
Video se připravuje ...

V první půli se v Edenu nehrál příliš atraktivní fotbal. Jako první zahrozil Valenta, který se v desáté minutě pokusil přelobovat z půlky hřiště domácího brankáře Koláře, ale zamířil vedle.

Na druhé straně o deset minut později vyrazil Polaček Sýkorovu střelu. V 37. minutě Hušbauer křížnou ranou o kousek minul branku a pak po závaru po rohovém kopu Ngadeu z dorážky přestřelil.

Miroslav Stoch a jeho oslava gólu proti Boleslavi
Miroslav Stoch a jeho oslava gólu proti Boleslavi

Slávistický "kotel" se na druhou půli přesunul na opačnou stranu stadionu, kam domácí po přestávce útočili, a Pražané už tři minuty po pauze udeřili. Hromada si naběhl do pokutového území, téměř od lajny poslal přihrávku pod sebe a Hušbauer přízemní střelou k tyči otevřel skóre.

Za sedm minut Pražané zvýšili. Sýkora při přímém kopu lehce posunul balon na Stocha a slovenský záložník střelou na přední tyč nachytal Polačka. Navázal na dva góly, jimiž zařídil páteční výhru 3:2 s Karvinou.

Mladá Boleslav mohla za chvíli snížit, jenže nabíhající Křapka sám před Kolářem trestuhodně minul. Jinak byli hosté dopředu prakticky neškodní a další šanci už si nevytvořili, takže ani ve třetím duelu se Slavií v této sezoně neskórovali. V ligových duelech prohráli 0:4 a 0:3.

Prohra samozřejmě mrzí, mohli jsme zachránit sezónu, hodnotí Jánoš porážku v poháru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud