25. dubna 2018 • 19:50

Zlín - Jablonec 0:1. Ve finále MOL Cupu vyzvou Severočeši Slavii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce slaví postup do finále MOL Cupu. V semifinále porazili Zlín na jeho hřišti 1:0 po trefě Lukáše Masopusta. Ve finále vyzvou pražskou Slavii, která postoupila přes Mladou Boleslav. Jablonec se probojoval podeváté do finále poháru, který dvakrát vyhrál. Naposledy se mu povedlo před pěti lety. Zlínu se proti Jablonci nedaří, prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy při skóre 0:9.



Trenér Zlína Petržela musel při absenci zraněných krajních zadáků zařadit na místo pravého obránce stopera Baču. Jablonec v úvodu zápasu přesněji kombinoval, zahrozil několika útoky po pravé straně, brankáře Zlámala ale vážněji neprověřil. Ševcům vázla souhra ve středu pole. Přesto se po centru Ekpaie ve 13. minutě míč propadl až na k Jiráčkovi, jehož tvrdou střelu levačkou stačil brankář Hrubý v pádu vyrazit.

Severočeši táhli většinu útoků po pravé straně, kde se do akcí zapojoval aktivní obránce Holeš. První vážnější šanci měli hosté ve 21. minutě, kdy po Doležalově akci brankář Zlámal jen přizvedl Jovovičovu střelu a míč v poslední chvíli vykopl z brankové čáry stoper Gajič.

Z územní převahy také Jablonec vytěžil ve 28. minutě jedinou branku zápasu. Po centru Doležala nechali zadáci Zlína hodně prostoru Masopustovi, na jehož hlavičku brankář Zlámal nedosáhl. Ve 41. minutě po Jovovičově centru z levé strany netrefil Chramosta ve vyložené příležitosti branku.

Hned po změně stran po centru Ekpaie z pravé strany mohl vyrovnat Holzer, jehož hlavičku z malého vápna stačil Hrubý vyrazit. Útočná aktivita ale Zlínu dlouho nevydržela, v závěrečné půlhodině už měl režii ve svých rukou Jablonec. V 63. minutě po chybě Jiráčka zachránil situaci Zlámal, který v pádu nohou vykopl střelu Doležala. Navzdory snaze se už nervózně hrajícímu Zlínu vyrovnat nepodařilo a pozorně hrající Severočeši těsnou výhru ubránili.

Zleva Zoran Gajič ze Zlína a Martin Doležal z Jablonce
Zleva Zoran Gajič ze Zlína a Martin Doležal z Jablonce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud