24. dubna 2019 • 21:26

SESTŘIH: Slavia - Sparta 3:0. Domácí dominovali a jsou ve finále poháru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od roku 2010 se pražská „S“ setkala v domácím poháru. A derby v rámci semifinále MOL Cupu nabídlo řadu zajímavých momentů. Slavia na domácím hřišti přejela Spartu suverénním způsobem, vyhrála 3:0 a míří do finále. Dvěma trefami přispěl v prvním poločase Tomáš Souček, po změně stran na něj navázal Mick van Buren. Negativní vlnu vášní způsobil zákrok Martina Frýdka těšně před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky. Záložník Letenských nejprve viděl červenou kartu, ta byla však po zásahu VAR změněna na žlutou. V přímém souboji o trofej čeká družinu Jindřicha Trpišovského 22. května Baník Ostrava.



Slavia připravila Spartě nejvyšší porážku od roku 2008, kdy na Letné zvítězila 4:1. Před deseti dny v ligovém derby se oba týmy rozešly smírně 1:1, třetí jarní souboj v Edenu je čeká na závěr nadstavbové části. Slávisté ukončili sérii bez vítězství, která trvala čtyři soutěžní zápasy.

Oba týmy udělaly hned šest změn v základní sestavě oproti nedělním ligovým porážkám. Slavia prohrála ve Zlíně 0:1 a Sparta podlehla doma Karviné 1:3. Letenští nasadili do branky druhého gólmana Heču, který chytal i předchozí duely domácího poháru.

Červenobílí byli od úvodu aktivnější. V osmé minutě Masopustovu střílenou přihrávku odvrátil Heča, poté pálil Olayinka jen do gólmana hostů a v 17. minutě Souček hlavičkoval těsně vedle.

V 25. minutě už slávisté vedli. Na Hušbauerův centr z přímého kopu si naskočil Souček a oba dva si zopakovali gólovou spolupráci z minulého derby. Domácí záložník se prosadil ze vzduchu ve třetím derby po sobě. Poté Olayinka zahrál ve vápně rukou, ale protože si ji nastřelil sám, penalta se nekopala.

Radost slávistických hráčů byla velká...
Radost slávistických hráčů byla velká...

Ve třetí minutě nastavení první půle Souček přidal druhou branku a opět to bylo po standardní situaci. Na rohový kop si naskočil Van Buren, Hašek odvrátil jeho hlavičku jen břevna, od nějž se míč odrazil do Součka a pak za čáru. Slávistický záložník měl v tu chvíli na kontě poslední čtyři góly červenobílých v zápasech se Spartou.

Ještě před přestávkou sudí Pechanec nejprve Frýdkovi za ostrý zákrok ukázal rovnou červenou kartu, ale po zhlédnutí záběrů od videorozhodčího původní verdikt přehodnotil a udělil pouze žlutou.

Těsně po pauze mohl Souček zkompletoval hattrick, ale k dorážce se nedostal. Poté proti Olayinkově hlavičce zasáhl Heča, ale v 51. minutě už potřetí kapituloval. Štetina nechtěně trefil při odkopu svůj obličej, čímž vyslal do brejku Van Burena a po jeho přihrávce uklidil míč do odkryté branky Masopust.

Vzápětí mohl snížit Drchal, ale v úniku minul. Jinak na trávníku jako by existoval jen domácí tým a hosty proti Van Burenovi opět podržel Heča. Nizozemský záložník pak trefil břevno. Sparta, které v lize patří třetí příčka se ztrátou 15 bodů na vedoucí Slavii, dohrávala v depresi a s vědomím, že ani letos nezíská trofej.

Pokud MOL Cup získá Slavia a zároveň vyhraje FORTUNA:LIGU, poražený finalista, tudíž Baník, do evropských pohárů nepostoupí, leda by si účast zajistil v lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud