23. února 2021 • 15:51

MOL Cup: Baník - Třinec 2:0. Dvakrát se trefil Pokorný, Ostravu čeká Sparta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy porazili v dohrávce 3. kola domácího poháru MOL Cupu druholigový Třinec 2:0 a stali se posledními osmifinalisty soutěže. Slezské derby, hrané v tréninkovém areálu Vista, rozhodl v druhém poločase dvěma góly obránce Jakub Pokorný. Baník v dalším kole nastoupí na hřišti pražské Sparty.



Trenér Baníku Luboš Kozel šetřil některé opory a dal šanci hráčům, kteří nepatří do obvyklé základní sestavy. V páté minutě mohl otevřít skóre Jánoš, který ale trefil pouze tyč.

Třinečtí svěřenci bývalého ligového trenéra Františka Straky, kteří příští týden vstoupí do jarní části druhé ligy, odolávali až do 67. minuty. Poté si na Jánošův centr z přímého kopu z pravé strany naskočil Pokorný a hlavou otevřel skóre. Oba hráči Baníku si spolupráci po totožné situaci zopakovali v 86. minutě.

Zápas mezi Ostravou a Třincem se uskutečnil až na čtvrtý pokus. Na podzim se mělo hrát dvakrát na půdě druholigového týmu, ale duel pokaždé odložila pandemie covidu-19. Soupeři si poté prohodili pořadatelství a na začátku února pro změnu zhatilo utkání nepříznivé počasí.

MOL Cup byl v průběhu podzimu kvůli koronavirové situaci v zemi přerušen až do konce roku, 3. kolo se proto netradičně dohrávalo až v jarní části sezony.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud