6. ledna 2022 • 10:10

Los čtvrtfinále MOL Cupu: derby Slavia - Sparta! Sigma proti Slovácku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
43
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci trofeje fotbalisté Slavie se ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu utkají v pražském derby se Spartou. Český mistr a lídr ligové tabulky bude mít výhodu domácího prostředí. Rozhodl o tom čtvrteční los v sídle FAČR v Praze na Strahově. V dalších zápasech nastoupí Olomouc proti Slovácku, Jablonec proti Mladé Boleslavi a ligový nováček Hradec Králové proti Bohemians 1905. Úředním hracím dnem je středa 9. února.



Slavia se Spartou se v poháru naposledy utkaly v semifinále minulého ročníku a červenobílí vloni v květnu zvítězili na Letné jasně 3:0. Stejným výsledkem Slavia v MOL Cupu porazila odvěkého rivala také v semifinále v roce 2019 doma. Červenobílí v poháru se Spartou šestkrát za sebou neprohráli, jedinou porážku od rozdělení federace s ní utrpěli v MOL Cupu ve čtvrtfinále sezony 1995/96.

Celkově půjde už o 301. soutěžní derby. V posledním vzájemném duelu na začátku října zvítězila v lize Sparta doma 1:0 a Slavii porazila po 14 soutěžních zápasech. V tabulce nejvyšší soutěže ztrácejí Letenští po podzimu ze třetího místa na vedoucího rivala tři body. Mezi pražskými kluby je na druhé příčce loňský finalista poháru Plzeň, která už z tohoho ročníku MOL Cupu vypadla.

Přemožitel Západočechů Mladá Boleslav nastoupí ve čtvrtfinále v Jablonci, který se na podzim v lize trápil a aktuálně mu patří až 14. místo v tabulce. Oba soupeři se v poháru naposledy utkali v květnu 2016, kdy ve finále zvítězila Mladá Boleslav 2:0. Středočeši vyhráli i v listopadovém duelu v Jablonci (1:0).

Čtvrtý tým ligové tabulky Slovácko se ve čtvrtfinále poháru představí v Olomouci, která je po podzimu desátá. Celek z Uherského Hradiště na konci října na Hané v nejvyšší soutěži zvítězil jasně 3:0 a se Sigmou pětkrát za sebou neprohrál.

Hradec Králové coby nováček první ligy po podzimu překvapivě figuruje na sedmém místě tabulky, zatímco Bohemians 1905 jsou až dvanáctí. Týmy se utkaly hned v úvodním kole sezony a rozešly se smírně 1:1. Hradec hraje domácí zápasy kvůli nevyhovujícímu stadionu v Mladé Boleslavi.

Čtvrtfinále se původně mělo hrát později, už na začátek února po prvním jarním ligovém kole se přesunulo kvůli úpravě termínové listiny nejvyšší soutěže. Finále MOL Cupu je na programu 4. května. Slavia vyhrála tři z posledních čtyř ročníků a coby úřadující ligový mistr obhajuje double.

Los čtvrtfinále (úřední hrací termín 9. února):

Složení čtvrtfinálových dvojic MOL Cupu:

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav

ONLINE PŘENOS - Přípravy na ligové jaro
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
1. FC Slovácko 1. FC Slovácko AC Sparta Praha AC Sparta Praha Baník Ostrava Baník Ostrava Bohemians Praha 1905 Bohemians Praha 1905 České Budějovice České Budějovice FC Zlín FC Zlín FK Jablonec FK Jablonec FK Pardubice FK Pardubice FK Teplice FK Teplice Hradec Králové Hradec Králové MFK Karviná MFK Karviná Mladá Boleslav Mladá Boleslav Sigma Olomouc Sigma Olomouc SK Slavia Praha SK Slavia Praha Slovan Liberec Slovan Liberec Viktoria Plzeň Viktoria Plzeň
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 1. 2022
19:52
29. 1. 2022
Bohemians Praha 1905

Fotbalisté Bohemians i po návratu ze soustředění vyztužují defenzivu. Ze Slovanu Bratislava do Vršovic přichází stoper či defenzivní záložník Ondřej Petrák. Brzy 30letý bývalý hráč Slavie, bundesligového Norimberka či Drážďan má vylepšit nejhorší obranu FORTUNA:LIGY a zacelit mezeru po odchodu Vladislava Ljovina. Více čtěte ZDE. 

Zprávy ze dne 29. 1. 2022
17:58
29. 1. 2022
Viktoria Plzeň

Jeho dvoumetrovou postavu nepřehlédnete. Podzimní nouzová zkouška na stoperu dopadla špatně, Tomáš Chorý se vrátil tam, kam patří – na hrot. A Plzeň bude na svého čahouna na jarním startu ligy spoléhat. Jean-David Beauguel, hlavní ofenzivní dynamit Viktorie, ještě nedoléčil zranění. Tím se otvírá šance pro olomouckého odchovance. V generálce s Chrudimí (4:0) po jím trefeném břevnu padla první branka, větší gólové příspěvky ale Chorému schází. Více čtěte ZDE>>>

Tomáš Chorý bude na začátku jara hlavní útočnou silou Plzně
Zprávy ze dne 29. 1. 2022
15:49
29. 1. 2022
FK Pardubice

I Pardubice nastřílely čtyři branky, a to druholigové Dukle.

FK Pardubice - Dukla Praha 4:1 (2:0)

Branky: 7. Solil, 17. Huf, 48. Toml, 74. Sychra - 76. Šebrle.

Sestava Pardubic:

I. poločas: Markovič - Kostka, Hranáč, Pojezný, Čelůstka - Jeřábek - Rayan, Tischler, Solil, Lupač - Huf.

II. poločas: Letáček - Kostka (58. Halász), Hranáč, Čihák, Toml - Jeřábek (58. Červ) - Vacek, Tischler (72. Sychra), Solil (72. Vít), Rezek - Matějka. Trenér: Novotný.

Zprávy ze dne 29. 1. 2022
13:27
29. 1. 2022
FC Zlín

Výhru 4:0 slaví i Zlín, který si poradil se Senicou. Všechny branky padly ve druhém poločase.

Fastav Zlín - FK Senica 4:0 (0:0)

Branky: 65. Dramé, 77. Simerský, 85. Chwaszcz, 88. Janetzký.

Zahajovací sestava Zlína: Rakovan - Cedidla, Procházka, Matejov, Vraštil - Mizerák, Conde, Janetzký, Hrdlička - Vukadinovič, Fantiš. Trenér: Kalivoda.

Zprávy ze dne 29. 1. 2022
12:53
29. 1. 2022
Viktoria Plzeň

Konec, 4:0. Viktoria Plzeň ovládla generálku na ligu. 

 

TOP 5 gólů Jana Kuchty za Slavii: dorážky i super hlavičky
Video se připravuje ...

Ligová esa pro zahraničí: Posunou se v zimě slávisté, Beauguel nebo Hložek?
Video se připravuje ...

Talovierov do Slavie: Dobrý charakter a rozehrávka, slabinou je pohyb
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Baníku za podzim: Fleischmanův dělobuch i Kaločovo torpédo
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Plzně: Mosquerova kladiva i Beauguel akrobat
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Sparty za podzim: střelec Hancko i čtyřnásobný bomber Hložek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
43

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud