Jiří Fejgl
24. května 2022 • 20:40

Kotal se vrací! Se Šmardou povede Žižkov, jak si rozdělí funkce?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojice, která pozvedla Spartu, se vrací do Prahy. Žižkov, nově třetiligový klub, by mělou pozvednout trenérské duo Václav Kotal a Michal Šmarda.



Starší toho mladšího trénoval. Pak se stali dvojkou - hlavní kouč a jeho pobočník. „Michal je můj asistent,“ popsal vztah Václav Kotal, starší z dvojice. Michal Šmarda mu léta dělal servis, nyní se jejich kooperace může opakovat.

Viktoria Žižkov, jež spadla z druhé ligy, hledá trenéry, kteří jí pomohou k návratu. Ve středu by se mělo konat jednání, ale podle zákulisních zpráv půjde pouze o formalitu. „Může se stát cokoli. Třeba se nedohodneme,“ upozornil devětašedesátiletý Kotal.

O osmnáct let mladší Šmarda na dotazy nereagoval.

Každopádně by mělo být nastavení ve slavném klubu jasné. Kotal bude jako supervizor dohlížet na chod celého společenství, můžeme tomu říkat třeba funkce sportovního ředitele. Šmarda povede první mužstvo.

Soustředění Sparty v Rakousku v srpnu 2020: asistent Michal Šmarda a hlavní kouč Václav Kotal
Soustředění Sparty v Rakousku v srpnu 2020: asistent Michal Šmarda a hlavní kouč Václav Kotal

Setkají se tak - pracovně - poprvé od února minulého roku. Tehdy byli odvoláni od celku pražské Sparty. Po nich na Letnou nastoupil Pavel Vrba, ani on už není koučem největšího mančaftu v Česku, že...

Kotal šéfoval se Šmardou Spartě bez pár dnů rok. Vyhráli domácí pohár, Letenští slavili první trofej po šesti letech. Přesto byla nakonec dvojice odvolána.

Kotal se poté stal trenérem divizního Náchoda (rodného města), kde však vydržel pouze pár týdnů. Šmarda vedl třetiligový Chlumec nad Cidlinou, rovněž on skončil brzy. Poté působil jako asistent v druholigovém Prostějově, Kotal si dal volno.

Nyní se jejich cesty podle všeho znovu propojí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud