Jan Vacek
5. listopadu 2020 • 05:00

Kotalovy šachy: Do akce Hancko i mladíci, Dočkal jako náhradník?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svírá jí prekérní situace. Sparta má po dvou duelech v základní skupině Evropské ligy na kontě nula bodů, ve čtvrtek večer na hřišti Celtiku potřebuje nutně zabrat. Mimo je ovšem z různých zdravotních důvodů osm hráčů základního kádru. Jak zareaguje trenér Václav Kotal? Velmi pravděpodobně po svém, tedy řadou nečekaných tahů. Podle informací redakce iSport.cz do akce pošle celou řadu mladíků i uzdraveného stopera Dávida Hancka, jen mezi náhradníky by pak mohli usednout kapitán Bořek Dočkal či Ladislav Krejčí starší.



Optimální rozpoložení? K tomu má nyní Sparta na míle daleko. Kouče Václava Kotala víc než nula na bodovém kontě Evropské ligy možná straší rozsáhlá marodka, která se před čtvrtečním duelem na hřišti slavného Celticu rozrostla už na osm kusů.

K dlouhodobým marodům Lukáši Štetinovi a Adamu Hložkovi se přidali Libor Kozák, Matěj Hanousek, Filip Souček, Martin Minčev, Milan Heča a Dominik Holec. „Atmosféra v týmu je atypická. Musíme se s touhle situací vyrovnat, jinou možnost ani nemáme. Ale není to jednoduché,“ prohodil rozladěně Kotal.

Podle informací iSport.cz chystá zkušený stratég v základní sestavě pořádný zemětřas. Vůbec poprvé v nové sezoně by měl naskočit stoper Dávid Hancko, ve tříčlenné zadní linii by měl stát po boku Ondřeje Čelůstky a Dominika Plechatého. Za nimi v brance Florin Nita, logická a prakticky jediná volba.

Rošád dozná i střed pole. Jen mezi náhradníky usednou podle všeho kapitán Bořek Dočkal i Ladislav Krejčí starší, k Davidu Pavelkovi by se do srdce hřiště měli vměstnat Ladislav Krejčí mladší, jenž se vrací po karetním trestu, a mladý supertalent Adam Karabec. Křídelní prostory potom dostanou pod kuratelu Andreas Vindheim s Matějem Polidarem.

Na hrotu pak po boku stálice Lukáše Juliše naskočí netradičně David Moberg Karlsson, žádný další klasický útočník totiž k dispozici není. Ze strany Kotala to může být jasný vzkaz: chceme do hry dostat víc pohybu. A zrychlit.
„Věřím, že si po utkání na AC Milán napravíme reputaci,“ doufal letenský kouč na tiskové konferenci.

Sparta to večer nutně potřebuje zvládnout, pokud chce v Evropě dál „žít“.

Jak by mohla nastoupit Sparta

Nita - Plechatý, Čelůstka, Hancko - Vindheim, Pavelka, Karabec, Krejčí II, Polidar - Karlsson, Juliš.

AC Milán - Sparta 3:0. Letenští neměli nárok a na první body v EL stále čekají
Video se připravuje ...

Sparta (ne)chytá eurovlak. 5 důvodů, proč jí to v Evropské lize nejde
Video se připravuje ...

iSport podcast: Poučí se Sparta v Evropě? Opadlo nadšení ze začátku sezony?
Video se připravuje ...

Češi v dresech rivalů pražských "S" a Liberce: Kolonie v Leverkusenu, Jarošík v Celticu
Video se připravuje ...

Trpišovský se těší na setkání s Vieirou a věří: I se čtrnácti hráči budeme silní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud