2. srpna 2012 • 23:00

Vlastňák a tank Kweuke. Sparta uhrála pohodlné vítězství

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výrazný krok k postupu do play off Evropské ligy udělali fotbalisté pražské Sparty, kteří v dnešním prvním zápase 3. předkola zvítězili 2:0 na hřišti Admiry Mödling. Pražané v Rakousku sice nezachytili úvod utkání a přestáli několik šancí soupeře, ale pak jim pomohl vlastní gól domácích a také trefa útočníka Léonarda Kweukeho krátce po změně stran. Sparta bude chtít postup stvrdit příští čtvrtek v domácí odvetě.



Letenské ještě stále ve vzpomínkách straší loňské vyřazení v předkole Evropské ligy rumunskou Vasluí a dnes si půl hodiny bídným výkonem říkali o to, aby si i letos v prvním venkovním zápase koledovali o vyřazení ze soutěže.

Defenzivní činnost českého vicemistra na jižním vídeňském předměstí dlouho vázla a domácí už v páté minutě mohli vést o dvě branky. Především Sabitzer, který se dostal za záda beka Pamiče, selhal v jasné příležitosti.

Admira sázela na rychlý fotbal s jednoduchými kombinacemi a lehce přecházela před sparťanskou branku, v níž poprvé v kariéře v pohárech stál Vaclík. Vedle českého záložníka Ježka hrozil i útočník Ouédraogo.

Rodák z Burkiny Faso v krkolomné pozici hosty a tři stovky jejich fanoušků v hledišti vystrašil povedenou střelou nůžkami. Příznivci Admiry, která v pohárech startuje po 18 letech, povedený nástup ocenili aplausem vestoje.

Až potom se Sparta dostala do hry. Její ambice poprvé naznačil Kerič, hlavičkující po centru Hušbauera těsně nad. Pak hosté udeřili z první povedené akce: po rychlém kontru a centru Vidličky si míč do vlastní branky v 29. minutě srazil domácí záložník Mevoungou, do té doby jeden z nejlepších hráčů zápasu. První branka byla klíčovým okamžikem zápasu, po němž už Pražané na hřišti vládli.

Admira viditelně znejistěla a druhou ránu jí mohl zasadit po Kadeřábkově pasu Kweuke, jehož hlavička prolétla nad břevnem. Kamerunský forvard se přesto gólového zásahu dočkal. Třináct minut po pauze měl jednoduchou pozici, když zblízka doklepl do sítě nadýchaný centr Krejčího.

Letenští ale cestu k vítězství neměli lehkou. Když se zdálo, že jasně kontrolují konec duelu, Admira zahrozila dvěma velkými šancemi střídajícího Hosinera. Toho dvakrát vychytal povedenými zákroky Vaclík. Kaňkou je pro hosty to, že v zápasu přišli o zraněného záložníka Krejčího, který si zřejmě poranil loket a nuceně střídal. I tak Letenští dokázali, že rakouští soupeři jsou pro ně v pohárech velmi oblíbení. Sparta s nimi neprohrála ani šestý vzájemný zápas.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Admira Mödling - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 29. vlastní Mevoungou, 58. Kweuke. Rozhodčí: Hansson - Nilsson, Andren (všichni Švéd.). ŽK: Schwab, Hosiner - Kadlec.

Admira: Tischler - Plassnegger (77. Schick), Windbichler, Drescher, Weber - Sabitzer, Schachner, Mevoungou, Ježek (71. Seebacher) - Schwab, Ouédraogo (60. Hosiner). Trenér: Kühbauer.
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek (80. Přikryl), Hušbauer, Kerič (54. Kadlec), Krejčí (90. Zápotočný) - Kweuke. Trenér: Lavička.

Fotbalisté Sparty se radují z druhé branky do sítě rakouské Admiry
Fotbalisté Sparty se radují z druhé branky do sítě rakouské Admiry

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud