21. února 2013 • 23:12

Sparta mířila k senzaci, z Evropy ji poslal gól v nastavení

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se statečně prali v odvetě druhého kola Evropské ligy na hřišti Chelsea o úspěch. Po trefě Lafaty z první půle byli Letenští blízko k senzačnímu prodloužení, v druhé minutě nastavení ale zničil jejich sen střídající Eden Hazard. Ten dělovkou propálil do té fantasticky chytajícího Vaclíka a stanovil konečný výsledek na 1:1. Ten stačil k postupu Chelsea. Sparta se loučila s pohárovou Evropou se ctí.



Sparta sahala na Stamford Bridge po výborném výsledku. Experti pražský tým po porážce v domácím prostředí odepisovali, ale tým Vítězslava Lavičky sahal po senzaci. Tu Pražanům přiblížil v 17. minutě kanonýr Lafata, když napálil za záda Čecha míč po nádherném prostrčení mezi beky od Kadlece.

Chelsea se sice hnala od první minuty do šancí, ale v koncovce kolabovala, kombinacím často chyběla přesnost. Útočník „Blues“ Fernando Torres opět ukázal, že mu do pohody chybí pořádný kus, další střelce přiváděl k šílenství parádními zákroky gólman Sparty Vaclík.

Chvíli před poločasem ukázal fantastickou akci domácí Mata, patičkou si připravil míč do střelecké pozice, nakonec ale jeho zakončení s pomocí Vaclíka skončilo jen na horní síti.

Po pauze byl blízko gólu Ramirez, kterého vyzval ke gólu kat z Letné Oscar. Ramirez stihl v dobré pozici i vypálit, na poslední chvíli mu ale vložil do rány nohu vracející se Hybš.

O pár minut později se protáhl mezi stopery Torres, pokusil se dloubnout míč na letenským gólmanem, ale Vaclík opět čaroval. Ještě větší zmar španělského útočníka přinesla 67. minuta, kdy kanonýr zastavil v pokutovém území gólovou ránu svého spoluhráče a nešťastně se chytil za hlavu.

Sparta útočila sporadicky, ale pár šancí měla. Přikrylovu šanci zneškodnil Čech, rána Matějovského prosvištěla vedle tyče a ještě v poslední minutě Kadlec v ideální pozici mířil vedle.

A pak to přišlo. V nastaveném čase se po levém křídle uvolnil střídající Eden Hazard a propálil Vaclíka. Tím složil Spartu na lopatky a vyprovodil ji z pohárové Evropy.

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Chelsea FC - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 90.+2 Hazard - 17. Lafata. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Mak.). ŽK: Bertrand - Lafata, Hybš, Matějovský, Vácha. Diváci: 38 642. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.

Sestavy:
Chelsea: Čech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Bertrand - Ramires, Mikel - Moses, Oscar (67. Hazard), Mata - Torres. Trenér: Benítez.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Hybš - Matějovský, Vácha - Přikryl, Kadlec (90. Bednář), Krejčí - Lafata (82. Kweuke). Trenér: Lavička.

Hazard zarmoutil Spartu a rozhodl o postupu
Hazard zarmoutil Spartu a rozhodl o postupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud