22. února 2018 • 20:50

Plzeň - Partizan Bělehrad 2:0. Viktoria je v osmifinále Evropské ligy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně potřetí v historii postoupili do osmifinále Evropské ligy. V domácí odvetě druhého kola porazili Partizan Bělehrad 2:0 a navázali na úvodní remízu 1:1. V 67. minutě otevřel skóre Michael Krmenčík, v nastavení přidal pojistku střídající Aleš Čermák.



Lídr české nejvyšší soutěže, který hrál osmifinále už v letech 2013 a 2014, se dalšího soupeře dozví při pátečním losování. Svěřenci Pavla Vrby v této sezoně Evropské ligy na svém stadionu vyhráli i pátý zápas.

Vrba udělal v základní sestavě jednu změnu oproti duelu v Bělehradu, Zeman na pravém kraji zálohy nahradil Petrželu. Do zahajovací jedenáctky Viktorie se vrátil levý obránce Limberský , který kvůli nemoci vynechal nedělní ligový šlágr v Olomouci (0:0).

Plzeňští nezačali příliš aktivně, ale po desáté minutě si vytvořili dvě velké šance. Hořavovu přízemní střelu vyrazil Stojkovič a srbský brankář si poté poradil i s hlavičkou Krmenčíka.

Partizan si během první půle nic většího nevypracoval a trochu zahrozil jen ve 22. minutě, kdy Pantičovu střelu s problémy zneškodnil gólman Hruška. Na druhé straně se po odraženém rohu dostal v šestnáctce k míči Kolář a z voleje zamířil těsně nad břevno.

Domácí začali i druhý poločas zahozenou příležitostí. Zemanův centr v 52. minutě propadl k obránci Řezníkovi , jenže autor vyrovnávacího gólu z Bělehradu zblízka netrefil branku. Nad břevnem pak skončila i Hubníkova rána po rohu.

Hostům až v 66. minutě rozhodčí odpískal první faul, zatímco Plzeň v té době měla na kontě už 12 nedovolených zákroků. Krátce poté Západočeši otevřeli skóre. Hejda nákopem z poloviny hřišti našel Krmenčíka, nejlepší plzeňský střelec si poradil s bránícím Ostojičem a křížnou střelou z úhlu propálil Stojkoviče.

Hráči srbského mistra po inkasovaném gólu přidali, vyprodukovali však jen několik nepřesných pokusů. Druhý zásah mohl přidal stoper Hejda, ale z rohu ještě hlavičkoval nepřesně.

Fanouškům Plzně hodně zatrnulo v 83. minutě, kdy volný Soumah z voleje vypálil těsně nad Hruškovu branku. Bělehradský tým už v závěru hodně riskoval. Gólman Stojkovič špatně rozehrál, čehož využil střídající Petržela a před prázdnou brankou našel dalšího náhradníka Čermáka, který ve čtvrté minutě nastavení zpečetil vítězství Viktorie.

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Viktoria Plzeň - Partizan Bělehrad 2:0 (0:0)

Branky: 67. Krmenčík, 90.+4 Čermák. Rozhodčí: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všichni Dán.). ŽK: Pantič, Tošič (oba Partizan). Diváci: 10.185. První zápas: 1:1, postoupila Plzeň.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Zeman (71. Petržela), Kolář (86. Čermák), Kopic - Krmenčík (83. Chorý). Trenér: Vrba.

Partizan: Stojkovič - Vuličevič, N. R. Miletič, Ostojič, Uroševič - Jevtovič (65. Ožegovič), Zdjelar - Jankovič (78. Soumah), Pantič, Tošič - Tawamba. Trenér: Djukič.

Góly

Domácí: 67. Krmenčík, 90+4. Čermák

Hosté:

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář (86. Čermák), Zeman (71. Petržela) – Krmenčík (84. Chorý).

Hosté: Stojković – Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević – Jevtović (66. Ožegović), Zdjelar – M. Janković (78. Soumah), Pantić, Z. Tošić – Tawamba.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Hájek, Petržela, Čermák, Kovařík, Bakoš, Chorý

Hosté: Jovičić, Ivanović, Soumah, Ilić, Miletić, Ožegović

Karty

Hosté: Pantić, Z. Tošić

Rozhodčí

Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (DEN)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 185 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud