20. září 2018 • 20:45

Rennes - Jablonec 2:1. Bod byl blízko, rozhodla penalta v nastavení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je veliká škoda! Fotbalisté Jablonce sahali v úvodním utkání Evropské ligy na hřišti Rennes po bodu, ještě v devadesáté minutě platil stav 1:1. Jenže rozhodčí po zbytečném faulu Tomáše Holeše nařídil v nastavení penaltu, kterou s přehledem proměnil Hatem Ben Arfa a rozhodl o vítězství francouzského celku. Rennes se dostalo do vedení v první půli díky krásnému voleji Sarra, po změně stran ale vyrovnal Michal Trávník, když z přímého kopu překvapil Tomáše Koubka v brance domácích. Severočeši však nadějný výsledek až do konce neudrželi a historicky první zápas ve skupině evropského poháru jim zhořkl...



Jablonečtí v prvním poločase dokázali držet s pátým celkem minulé sezony francouzské ligy krok, ale Koubka ani jednou neohrozili. Domácí byli o něco nebezpečnější, ale do vedení se dostali až díky výstavní střele Ismaila Sarra, který si narazil míč se spoluhráčem a zpoza vápna poslal tvrdou ránu pod břevno.

Do druhé půle udělal trenér Rada jednu změnu v sestavě a místo Doležala poslal do útoku Chramostu. A v 54. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Po faulu na Holeše se k přímému kopu postavil Trávník a technickou střelou kolem zdi k bližší tyči zaskočil Koubka.

Nejistý zákrok předvedl Koubek také po hodině hry. Chramosta dostal dlouhý míč za obranu, český gólman vyběhl daleko za vápno, ale nedůrazně hlavičkoval, takže k míči se dostal jablonecký útočník, ale z úhlu prázdné branky využít nedokázal a trefil jen obránce.

Domácí po vyrovnání zvýšili aktivitu a v 75. minutě nebezpečně vystřelil Benjamin André, ale jeho ránu brankář Hrubý vyrazil. Na hřiště se dostal také Hatem Ben Arfa, který nastoupil k prvnímu za Rennes a nakonec právě bývalý hráč Olympique Marseille nebo Paris St. Germain rozhodl o vítězství.

V 90. minutě totiž Tomáš Holeš při rohovém kopu zbytečně přidržel Theosona Siebatcheua a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil patnáctinásobný francouzský reprezentant Ben Arfa a bez problémů překonal Hrubého. Rennes si tak v patnáctém utkání připsalo vůbec první vítězství ve skupině.

Jablonec v dalším utkání za dva týdny přivítá doma Dynamo Kyjev, Rennes se představí v Astaně.

Góly

Domácí: 31. Sarr, 90+1. Ben Arfa

Hosté: 54. Trávník

Sestavy

Domácí: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini – Grenier, Gelin (65. Ben Arfa), André – Del Castillo (61. Niang), Siebatcheu, Sarr (76. Bourigeaud).

Hosté: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman – Masopust (77. V. Kubista), Trávník, Považanec, Jovović (88. Břečka) – Doležal (46. Chramosta).

Náhradníci

Domácí: Diallo, Zeffane, Niang, Siliki, Bourigeaud, Ben Arfa, Poha

Hosté: Hanuš, Ikaunieks, Acosta, Chramosta, Janković, Břečka, Kubista

Karty

Domácí: André

Hosté: Jovović, Považanec, Holeš

Rozhodčí

Nielsen – Grønevik, Isaksen

Stadion

Roazhon Park, Rennes

Z V R P Skóre B
1. Kyjev 6 3 2 1 10:7 11
2. Rennais 6 3 0 3 7:8 9
3. Astana 6 2 2 2 7:7 8
4. Jablonec 6 1 2 3 6:8 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud