29. listopadu 2018 • 22:11

Jablonec - Rennes 0:1. Severočechy zradila koncovka, zářil Koubek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce ani na pátý pokus nedokázali zvítězit v zápase základní skupiny Evropské ligy. Proti Rennes si vypracovali mnoho šancí, ale Tomáše Koubka v brance hostů nepřekonali, a nakonec prohráli 0:1. Jedinou trefu zápasu zaznamenal v 55. minutě Clement Grenier. Severočeši přišli o šanci na postup do jarní fáze už před zápasem, když Astana podlehla 0:1 Dynamu Kyjev. Svěřenci Petra Rady už jistě skončí na 4. místě skupiny K, na čemž nic nezmění ani případná výhra v posledním duelu na hřišti Dynama Kyjev.



Góly

Domácí:

Hosté: 55. Grenier

Sestavy

Domácí: V. Hrubý – Lischka, Sobol (63. Kratochvíl), Matěj Hanousek, Holeš – Hovorka, Hübschman (C) (82. Chramosta), V. Kubista, Trávník, Považanec – Doležal.

Hosté: Koubek – Zeffane, Da Silva, Mexer – Johansson, Sarr (88. Hunou), Grenier (76. Ben Arfa), Siliki, Bourigeaud (63. Niang) – André (C) – H. Traoré.

Náhradníci

Domácí: Hanuš, Kratochvíl, Chramosta, Janković, Břečka

Hosté: Gertmonas, Siebatcheu, Niang, Bensebaini, Ben Arfa, Del Castillo, Hunou

Karty

Domácí: Sobol, Považanec

Hosté: Sarr, Johansson

Rozhodčí

Stadion

Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou

Výhra udržela francouzský celek ve hře o postup, k němuž potřebuje v posledním kole porazit Astanu.

V mrazivém počasí trvalo hráčům několik minut, než se zahřáli do provozní teploty. Rychleji se to povedlo domácím, kteří po 25 minutách začali hodně zlobit francouzskou obranu. Nejprve byl zablokován Hovorka, následně po Kubistově centru nevyužil slibnou pozici Doležal a hlavou dobře netrefil míč.

O chvíli později měl Doležal další tutovku, když se po jeho souboji s dvěma obránci odrazil míč ke Kubistovi na malé vápno. Ten se střelou ale váhal, a tak se do míče opřel sám Doležal, trefil však jen břevno. Vzápětí přišel roh, po němž hlavičkoval Lischka, ale brankář Koubek dobrým zákrokem uhájil branku francouzského celku.

Tomáš Koubek zasahuje proti centrovanému míči
Tomáš Koubek zasahuje proti centrovanému míči

Rennes potřebovalo k udržení postupových nadějí vyhrát, a tak po změně stran přidalo. A v 55. minutě bylo odměněno. Po centru zleva se k míči dostal Sarr, přistrčil ho Grenierovi a ten z hranice vápna trefil ideálně šibenici. Brankář Hrubý byl proti jeho umístěné střele bez šancí.

Jablonec se snažil s výsledkem něco udělat, vytvořil si tlak, ale proti dobře fungující soupeřově obraně se dostával spíše jen k náznakům. Po Holešově tečované střele musel zasáhnout Koubek stejně jako předtím po Kubistově hlavičce.

Aktivní Kubista prověřil Koubka i pět minut před koncem, reprezentační gólman ale jeho pokus pod břevno vyrazil. V poslední minutě ještě udržel pro Jablonec naději brankář Hrubý, kterého v jasné šanci neprostřelil Hunou. V nastavení toho mohl využít Chramosta, ale z úhlu Koubka neprostřelil a Rennes tak těsné vítězství uhájilo.

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Kyjev 6 3 2 1 10:7 11
2. Rennais 6 3 0 3 7:8 9
3. Astana 6 2 2 2 7:7 8
4. Jablonec 6 1 2 3 6:8 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud