13. prosince 2018 • 20:50

Dynamo Kyjev – Jablonec 0:1. Vítězná rozlučka s EL, rozhodl Doležal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cenný triumf na závěr! Jablonec vyhrál na hřišti Dynama Kyjev 1:0 a s premiérovou účastí ve skupině Evropské ligy se rozloučil ziskem tří bodů. První pohárovou výhru od srpna 2015 zařídil gólem v 10. minutě Martin Doležal, který se trefil hlavou po rohovém kopu. Severočechům pak rozhodčí navíc upřel jasnou penaltu. Ukrajinský celek prohra mrzet nemusí, už před utkáním měl jistý postup z prvního místa. Jablonec skončil ve skupině K s pěti body čtvrtý.



Výhra Jablonci přinesla 360.000 eur (přes devět milionů korun). Spolu s odměnou za dvě předchozí remízy si ve skupině vybojovali 15,5 milionu korun k 67 milionům za účast ve skupině. Svěřenci Petra Rady také pomohli vylepšit český koeficient, Dynamo doma neuspělo teprve podruhé z posledních 14 zápasů v EL.

Jablonec dával od začátku najevo, že chce na rozloučenou uspět a byl nebezpečnějším týmem. V úvodu střílel Chramosta, ale obrana Dynama jeho pokus srazila. Pak Trávník nacentroval z rohového kopu, Doležal si dobře odstavil Kádára a hlavou poslal hosty do vedení.

Hned vzápětí měl další šanci. Obrana Kyjeva chybovala, Doležal vystihl malou domů, obhodil si brankáře, který ho podle opakovaných záběrů jasně zasáhl. Mladý islandský sudí Thórarinsson však překvapivě neodpískal penaltu, ale udělil útočníkovi Jablonce žlutou kartu za simulování.

Jablonecká úvodní jedenáctka pro utkání v Kyjevě
Jablonecká úvodní jedenáctka pro utkání v Kyjevě

Ve 22. minutě pálil Chramosta, brankář Buščan míč neudržel, ale dorážející Jovovič byl v ofsajdu. Pak zahrozili i domácí, Kedziora však po rohovém kopu minul branku.

Blíže gólu byl Jablonec, ale svůj tým dvakrát podržel Buščan. Nejprve vyrazil pěknou střelu Jovoviče a v závěru poločasu skvěle zneškodnil i šanci Doležala, kterému po brejku připravil gólovou příležitost Jovovič.

Hosté zahodili šanci i v úvodu druhé půle, kdy Chramosta přestřelil. Pak už mělo více ze hry Dynamo, ale se šancemi také zacházelo lehkomyslně. Besedin zblízka trefil tyč, Verbič ve skrumáži branku minul a Citajšviliho vychytal brankář Hrubý. Jablonec pak už vytouženou výhru ubránil.

Góly

Domácí:

Hosté: 10. Doležal

Sestavy

Domácí: Buščan – Kędziora, Burda, Kádár, Mykolenko – Sydorčuk (C), Šepeljev – Cygankov, Šaparenko (60. Citajšvili), Verbič – Besjedin (66. Duelund, 75. Andrijevskij).

Hosté: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Kratochvíl (89. Břečka), Hübschman (C), Jovović (79. Sobol) – Chramosta (70. R. Acosta) – Doležal.

Náhradníci

Domácí: Bojko, Andrijevskij, Alibekov, Duelund, Morozjuk, Šabanov, Citajšvili

Hosté: Hanuš, Břečka, Sobol, Acosta, Ikaunieks, Masopust, Janković

Karty

Domácí: Kádár, Verbič

Hosté: Doležal, Hovorka, Holeš

Rozhodčí

Thórarinsson – Sigurdsson, Gudmundsson (Ice.)

Stadion

NSC Olimpijskij, Kyjev

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Kyjev 6 3 2 1 10:7 11
2. Rennais 6 3 0 3 7:8 9
3. Astana 6 2 2 2 7:7 8
4. Jablonec 6 1 2 3 6:8 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud