Jan Podroužek
21. února 2019 • 14:30

Konec opisování, soudný den je tu! Slavia chystá na Genk změny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejné chyby, stejné známky. Evropská liga teď ale Tučka se Šlajsem z kultovní komedie Marečku, podejte mi pero, rozumějte Slavii s Genkem, nenechá donekonečna opisovat. Po vzájemné remíze 0:0 z Edenu přišly prohry lídrů české a belgické ligy s druhými celky tabulky, jak jinak než shodně o dva góly. Dnešní zápas ovšem tohle povedené duo definitivně rozsoudí. „Sešívaní“ kvůli tomu nejspíš trochu překopou sestavu. „Ano, přemýšlíme nad tím,“ kýve trenér Jindřich Trpišovský.



Góly

Domácí: 10. Trossard

Hosté: 23. Coufal, 54. Traoré, 64. Milan Škoda, 69. Milan Škoda

Sestavy

Domácí: Vuković (58. Jackers) – Maehle, Dewaest, Lucumi, De Norre (56. Uronen) – Malinovskyj, Pozuelo, Heynen (29. Wouters) – Trossard (C), Samatta, Ito.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (63. Stoch) – Masopust (65. Olayinka), Král, Zmrhal – Milan Škoda (C) (75. Van Buren).

Náhradníci

Domácí: Jackers, Wouters, Ingvartsen, Uronen, Aidoo, Ndongala, Gano

Hosté: Kovář, Olayinka, Hušbauer, Van Buren, Stoch, Baluta, Frydrych

Karty

Domácí: Wouters

Hosté: Kúdela, Traoré, Milan Škoda, Coufal, Van Buren

Rozhodčí

Madden – Connor, Mulvanny (všichni SCO)

Stadion

Luminus Arena, Genk

Jeden bývalý slávista tu zažil krásné časy. V malém průmyslovém městě kousek od bohatých Antverp slavil Daniel Pudil domácí pohár, ligový titul i Superpohár, přičemž poslední dva triumfy Racing od té doby už nezopakoval. Zlaté časy se do Genku, zdá se, vracejí. Leda že by je trochu pocuchala právě Slavia.

Má to ovšem háček. Když naposledy hrála opravdu těžký zápas, čímž je myšlen nedělní souboj druhého s prvním v Plzni, úplně selhala. Prohrála 0:2 a za celé utkání soupeře ohrozila doopravdy jen jednou.

Slabý výkon.

„Hodně jsme se o tom bavili, tohle bude v podstatě podobné utkání jako to v Plzni,“ souhlasí trenér Jindřich Trpišovský. „Pokud bychom ale vypadali tak jako v neděli, neměli bychom velkou šanci na úspěch.“

Drobná útěcha, Genk se nemá co posmívat. Je na tom totiž úplně stejně. I Racing totiž vyjel o minulé neděli na půdu druhého týmu domácí ligy – a taky rupnul o dva góly. Ovšem s tím rozdílem, že zatímco slávistický náskok v čele domácí soutěže se ztenčil na titěrné tři body, Racing se pořád rochní na osmibodovém polštáři.

Zklamaný kapitán Slavie Milan Škoda po jedné z velkých šancí proti Genku
Zklamaný kapitán Slavie Milan Škoda po jedné z velkých šancí proti Genku

A protože se před týdnem v Edenu slušně předvedla řada jeho klíčových hráčů jako Ruslan Malinovskij, Leandro Trossard nebo posléze Alejandro Pozuelo, je Jindřich Trpišovský i s ohledem na bídný výkon v Plzni nucen k důkladnému auditu sestavy.

Z ní určitě vypadne stoper Michael Ngadeu, protože má čtyři žluté karty. Nahradí jej africký parťák Simon Deli. „To je stejná kvalita, nebojím se, že by to Simon nezvládl,“ je slávistický kouč v pohodě.

Teď ale k vážnějším a možná i trochu hůře čitelným změnám. Mimo formu je od začátku jara Jaromír Zmrhal. Nevyšly mu Teplice, Genk a pak jako všem ani Viktoria Plzeň. „Víme, že někteří hráči aktuálně nehrají tak, jak bychom si představovali,“ ujišťuje Trpišovský, že problém vidí, ale na nikoho neukazuje.

Zmrhalovo místo mohou obsadit dva muži – buď zimní posila Lukáš Masopust, ale ten ještě na jaře neodehrál ani minutu. Nebo Peter Olayinka, který v očích realizačního týmu padl z hrotu útoku skoro definitivně na kraj zálohy.

Taky proto je téměř jisté, že na vršek sestavy se vrátí Milan Škoda.

A ještě nekončíme. Blízko do základu má Alex Král, další lednový nováček, jenž se zatím uvádí samými slibnými výkony. „Nad změnami v sestavě přemýšlíme a budou,“ říká Trpišovský. „Potřebujeme vsadit na čerstvé hráče s energií, ale nemůžeme zase tým rozbít.“

Chce to zkrátka odvahu. A ne pořád opisovat od Tučka…

V sázce je postup do osmifinále Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud