Jan Vacek
11. dubna 2019 • 16:16

Chelsea se schovala na Spartě: trénink na Letné i pronajatá videomístnost

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiální trénink den před bitvou na Slavii v rámci čtvrtfinále Evropské ligy Chelsea odpískala. Přípravu na vršovického soupeře ale anglický gigant v žádném případě neošidil. Jak zjistil deník Sport, mužstvo kouče Mauricia Sarriho si našlo útočiště u hlavního rivala svého soka. Na Spartě. Tam ve čtvrtek absolvovalo téměř hodinu a půl dlouhou tréninkovou jednotku. Navíc si pronajalo i videomístnost, aby se na bitvu v Sinobo Stadium náležitě připravilo.



Generali Arena, zhruba hodinka po poledni. Kolem svatostánku Sparty je až nezvykle živo. Přeplněné parkoviště, zvýšená ostraha. U příjezdové cesty parkuje bílý autobus, zdánlivě obyčejný a nenápadný. Kolem něj pobíhá několik chlapíků v šedomodrých teplákovkách.

„Ten telefon prosím hned schovejte,“ prohodí jeden z členů ochranky. O několik desítek vteřin později získává tahle prosba opodstatnění. Z útrob stadionu totiž vychází Mauricio Sarri. Po něm Olivier Giroud. Následují další superhvězdy Chelsea. Ano, anglický velkoklub se v den utkání proti Slavii „schoval“ na Letné, v hájemství největšího rivala sešívaných.

Callum Hodson-Odoi se fotí s fanoušky u hotelu, kde je ubytovaná Chelsea
Callum Hodson-Odoi se fotí s fanoušky u hotelu, kde je ubytovaná Chelsea

Na hlavním stadionu Sparty absolvoval zhruba hodinu a půl dlouhý trénink. V něm nechybělo nic. Důkladná rozcvička, cvičení na výbušnost a sílu, nácvik standardních situací, při kterých exceloval především Eden Hazard , a dalších herních prvků.

Jestliže se po oznámení, že Chelsea odpískala tradiční předzápasový trénink mohlo zdát, že do Prahy přiletí odehrát pouze úvodní čtvrtfinále Evropské ligy, realita byla jiná. Vedení londýnského celku s předstihem kontaktovalo zástupce Sparty s požadavkem, zda by tým mohl využít zázemí rudých pro přípravu v den zápasu. Využít mohlo i skutečnost, že se Chelsea v minulosti s rudými v rámci evropských soutěžích dvakrát potkala, mezi oběma kluby tak zůstala užší vazba.

„Sparta s tím neměla žádný problém. Nejprve Chelsea nabídla k využité tréninkové centrum na Strahově, Angličané ale preferovali přípravu na uzavřeném stadionu,“ říká zdroj detailně obeznámený s děním v pražském klubu. Proto ostrovní výprava zamířila přímo na Letnou.

Podle informací deníku Sport londýnský celek uhradil veškeré náklady spojené s tréninkem na Letné, od Sparty si zároveň pronajal i videomístnost, kde Sarri své svěřence chystal na večerní bitvu i po taktické stránce.

Hrozby Chelsea v Edenu: Nejdražší gólman nebo snajpr pro Evropskou ligu Giroud
Video se připravuje ...

Chelsea bere Slavii vážně, říká britský novinář. Skončí v klubu Sarri? A ztrácí Abramovič zájem?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Chelsea dorazila do Prahy! Podívejte se na přílet Hazarda a spol.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud