13. dubna 2019 • 04:40

Pocta pro Deliho. Poprvé kapitánem Slavie, spoluhráč ho bránil

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii je moderní ikonou, možná nejoblíbenějším cizincem, který kdy oblékl její dres. Oblíbenec sešívaných fandů Simon Deli si teď připsal i velkou poctu. Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea (0:1) poprvé navlékl kapitánskou pásku. Jako správný kapitán, pro Slavii šestý v soutěžních zápasech této sezony, pak poslal vzkaz fanouškům, dočkal se i obhajoby od jednoho ze spoluhráčů, proč by pásku měl mít právě on.



Sedmadvacetiletý Deli je jedním ze symbolů vzestupu Slavie. Do Edenu přišel v polovině sezony 2014/15 a zažil ještě boje o záchranu. Dva roky poté už slavil titul a obranná řada sešívaných je bez něj pro mnoho fanoušků těžko představitelná.

Kapitánskou pásku v soutěžním zápase dostal vůbec poprvé, a to hned proti Chelsea. Tradiční lídři Milan Škoda a Josef Hušbauer začali na lavičce náhradníků, Tomáš Souček si odpykával karetní trest. V této sezoně si ligové zápasy s páskou rozdělili téměř rovným dílem právě Škoda a Hušbauer, v evropských pohárech je doplnili mladší reprezentanti Jaromír Zmrhal a zmíněný Tomáš Souček. Pátým kapitánem do party byl ostrý bek Jan Bořil, který navlékl pásku v MOL Cupu.

Právě k němu se před zápasem s Chelsea (0:1) vrátil jeden z fanoušků sešívaných, když na Twitter napsal, že by spíše než Delimu svěřil roli kapitána Bořilovi. Na obranu spoluhráče přispěchal pár hodin poté záložník Ibrahim Traoré. "Jestli je kapitánem Simon, je to pro tebe problém? Není to podstatné, hlavní je, že jsme všichni šťastní, že hrajeme za Slavii a bojujeme za ni. Nemluv o takových věcech," napsal 30letý středopolař, který stejně jako Deli pochází z největšího města Pobřeží slonoviny, Abidžanu.

Deli vzal roli kapitána zodpovědně a po těsné prohře s Chelsea dokonce vzkázal přiznivcům vršovického klubu omluvu. "Chtěl bych se omluvit všem fanouškům Slavie za neuspokojivý konec včerejšího zápasu," napsal v angličtině v pátek na Twitter. "Chtěli jsme vám dát víc radosti, ale takové je realita fotbalu na vysoké úrovni. I takhle se učíme v těch největších soutěžích. Nikdy se nevzdáme a v neděli tomu dáme vše," poukázal na nadcházející klání se Spartou. Přidal i pochvalu bojujícím spoluhráčům a jasný vzkaz v češtině: "Derby je naše."

Kapitáni Slavie v aktuální sezoně

FORTUNA:LIGA

Milan Škoda 14 zápasů
Josef Hušbauer 13

MOL Cup

Milan Škoda 1
Josef Hušbauer 1
Jan Bořil 1

Evropské poháry (včetně předkola LM)

Milan Škoda 5
Tomáš Souček 3
Josef Hušbauer 2
Jaromír Zmrhal 2
Simon Deli  1

 

Hráči Chelsea říkali, že jsme byli nejlepší soupeř v EL, těšilo Trpišovského
Video se připravuje ...

Zápas s Chelsea nám dodal sebevědomí. V postup stále věříme, zní z kabiny Slavie
Video se připravuje ...

Krásný výkon, smutný konec. Slavia s Chelsea nešťastně padla 0:1
Video se připravuje ...

Slavia zahanbila reprezentaci, jen Hušbauer vypustil sprint před gólem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud