18. dubna 2019 • 22:55

Chelsea – Slavia 4:3. Statečný boj, ale Pražané v Evropské lize končí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další krásná bitva! Fotbalisté Slavie si ovšem semifinále Evropské ligy nezahrají. Pražané v odvetě čtvrtfinále na půdě Chelsea po divokém průběhu podlehli 3:4 a po týden staré domácí porážce 0:1 se se soutěží rozloučili.



Lídr české ligy odehrál nejhorší první poločas ve své pohárové historii a v pauze prohrával 1:4. V 17. minutě červenobílí prohrávali už 0:3 po trefě Pedra, vlastní brance Simona Deliho a gólu Oliviera Girouda. Poté snížil Tomáš Souček, ale hned za minutu podruhé skóroval Pedro. V druhém poločase snížil dvěma brankami Petr Ševčík, ale víc už hosté nedokázali.

Slavia marně usilovala o vyrovnání svého nejlepšího pohárového výsledku v historii, kterým je semifinále Poháru UEFA z roku 1996. Čtvrtfinále si zahrála počtvrté a poprvé od sezony 1999/2000. Příjmy červenobílých za tento pohárový ročník dosáhly podle klubu zatím 266 milionů korun.

V sestavě Slavie chyběl zraněný bek Coufal a jen na lavičce překvapivě začal Stoch, který v minulosti v Chelsea působil. "Blues" na rozdíl od úvodního zápasu v Edenu nasadili největší útočnou hvězdu Hazarda.

Pražané nastoupili s třemi stopery, vysoko napadali, ale úvod jim vůbec nevyšel. V páté minutě domácí zakombinovali a po Giroudově přihrávce přehodil brankáře Koláře Pedro. Za čtyři minuty už Chelsea vedla 2:0. Po Hazardově přihrávce Pedro trefil tyč opuštěné branky, od které se míč odrazil do hostujícího Deliho a pak do sítě.

Olivier Giroud, Pedro a Eden Hazard slaví čtvrtý gól Chelsea
Olivier Giroud, Pedro a Eden Hazard slaví čtvrtý gól Chelsea

V 17. minutě předvedli domácí další brejk do otevřené obrany a po Pedrově přiťuknutí se trefil Giroud. V 25. minutě gólman Chelsea vychytal Deliho hlavičku, ale z následného rohu už se prosadil volný nabíhající Souček, který v prvním zápase nehrál kvůli karetnímu trestu.

Jenže hned za minutu si Chelsea vzala tříbrankový náskok zpět, když balon procpal do sítě Pedro a dal druhý gól v utkání. Červenobílí poprvé v historii inkasovali v první půli v pohárech čtyřikrát; o tři branky prohráli úvodní dějství jen v roce 2007 při nejvyšším debaklu 0:7 na stadionu jiného anglického klubu Arsenalu.

Po přestávce se hostům za mohutné podpory dvou a půl tisícovek slávistických fanoušků podařilo zdánlivě ztracený zápas zdramatizovat. V 51. minutě napřáhl zpoza vápna Ševčík a střelou na bližší tyč zaskočil Arrizabalagu. Dočkal se první soutěžní trefy ve slávistickém dresu.

Stejný hráč za další tři minuty povedenou ranou z podobného místa tentokrát ke vzdálenější tyči překonal domácího gólmana znovu a hosté najednou potřebovali vstřelit k senzačnímu postupu už jen dvě branky. Za chvíli měl Ševčík za noze hattrick, ale v dobré pozici promáchl. Chelsea, která vyhrála Evropskou ligu v roce 2013 a Ligu mistrů o sezonu dříve, se najednou začala obávat o výsledek, ale závěr zvládla.

Góly

Domácí: 5. Pedro, 9. Deli (vl.), 17. Giroud, 27. Pedro

Hosté: 26. T. Souček, 51. Ševčík, 54. Ševčík

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Kovačić, Barkley (70. Jorginho) – Pedro (87. Hudson-Odoi), Giroud, E. Hazard (65. Willian).

Hosté: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – Král, T. Souček (C) – Ševčík (78. Stoch), Traoré, Zmrhal (85. Milan Škoda) – Masopust (52. Olayinka).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Jorginho, Higuaín, Hudson-Odoi, Zappacosta, Willian, Cahill

Hosté: Kovář, Olayinka, Zelený, Van Buren, Stoch, Škoda, Frydrych

Karty

Domácí: Kanté, Emerson, Arrizabalaga, David Luiz

Hosté: T. Souček, Kúdela

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. SVN)

Stadion

Stamford Bridge, Londýn

Magická děkovačka Slavie po heroické prohře! Sedli si i pořadatelé
Video se připravuje ...

Vše o Slavii čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud