Jonáš Bartoš
20. února 2020 • 21:15

Vrbova prohra s Interem: bez gólu i střely na branku! Razgrad neměl nárok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bylo málo. Zoufale málo. Ludogorec Razgrad pod taktovkou Pavla Vrby podlehl v prvním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy Interu Milán 0:2. Ostrý test českého kouče se vůbec nepovedl. Směrem dopředu si mezinárodní jedenáctka v zelených barvách neškrtla, ani jednou netrefila branku. Do odvety v Miláně poletí Vrbova družina jen s titěrnou nadějí na postup.



Úkol od trenéra zněl jasně – nedostaneš! Pavel Vrba sešikoval své ovečky do oblíbeného rozestavení 4-2-3-1, nicméně od prvních minut zavelel k hlubokému obrannému bloku. Zejména krajní hráči si hlídali defenzivní postavení a tím pádem chyběla podpora útoku. Málokdy se stalo, že domácí družina vyrazila na zteč ve větším počtu než tří hráčů.

„Pojali to spíš bezpečněji. Vrbův styl je útočnější, ale tady jde o kvalitu soupeře… Je znát, že to hrají tak, aby gól nedostali,“ poznamenal ve studiu ČT Sport Zdeněk Houštecký, asistent trenéra ve Slavii. Italský mančaft dobře zná - „sešívaní“ hráli s Interem na podzim v Lize mistrů (1:1, odveta doma 1:3).

Lodivod Interu Antonio Conte udělal oproti víkendovému duelu s Laziem (1:2) sedm změn, na lavičce zůstal i nejlepší střelec týmu Romelu Lukaku , který se na trávník dostal až ve druhé půli. Milánský host se nikam nehnal, jenže co potřeboval, to si odvezl.

Český trenér Pavel Vrba na lavičce Ludogorce Razgrad v utkání Evropské ligy proti Interu
Český trenér Pavel Vrba na lavičce Ludogorce Razgrad v utkání Evropské ligy proti Interu

Klíčový moment se odehrál dvacet minut před koncem. Inter rozjel v okolí domácího vápna rychlou kombinaci. Střídající Lukaku sklepl balon na Eriksena a ten poprvé v dresu „Nerazzurri“ rozvlnil síť. Aby toho domácí eskadra neměla málo, Lukaku v nastavení pečetil z penalty pohodlnou výhru 2:0.

Vrbův první ostrý test v novém angažmá dopadl škaredě. Dopředu víceméně nula, kromě pár náznaků ve druhém poločase a několika rohů svým fanouškům domácí výběr nic neukázal. Výmluvná je statistika - Razgrad za celý zápas ani jednou netrefil branku Interu.

„Odehráli jsme dobré utkání, ale výsledek je špatný. Inter hrál fantasticky, když se dostal na míč,“ hodnotil český kouč bezprostředně po utkání. „Musíme si uvědomit, proti komu jsme hráli. Inter je podle mě jeden z nejsilnějších týmů v Evropě. Příští týden se pokusíme zlepšit, zejména od našich útočných hráčů čekám víc. V Miláně to bude ještě mnohem těžší než před našimi fanoušky.“

Útočné kejkle nechali domácí schované v šatně. Naopak Inter si vytvořil nebezpečné akce. Jednou podržel Razgrad gólman Iliev, Sánchez ve druhé půli trefil vtipnou patičkou tyčku, Eriksenova rána z kroku skončila na břevně. K tomu dva góly, které směrují italského favorita za postupem do dalšího kola.

Vrba během zápasu několikrát schoval hlavu do dlaní, u střídačky se s přibývajícím časem a horším skóre čím dál víc vztekal. Jeho zkušený tým, který v domácí lize válcuje soupeře na potkání, v konfrontaci s absolutní evropskou špičkou selhal. Působil mdle, bez jakéhokoliv nápadu. Zejména první poločas, který skončil 0:0, by si znovu pustil jen naprostý fotbalový fanatik.

Český trenérský štáb má o čem přemýšlet. Po pohodovém vstupu do domácí soutěže s Botevem Vraca (6:0) přišla studená sprcha. Ambiciózní klub hrál druhé housle a takhle se zejména před vlastními zaplněnými tribunami prezentovat určitě nechce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud