1. října 2020 • 21:20

Beer Ševa - Plzeň 1:0. Západočeši končí v Evropě, rozhodla penalta z úvodu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
64
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v závěrečném 4. předkole Evropské ligy prohráli v Izraeli s Beer Ševou 0:1 a základní skupinu si nezahrají. Viktoria ve druhé sezoně po sobě nepostoupila do hlavní fáze pohárů.



Hapoel rozhodl zápas ve městě Petah Tikva už ve čtvrté minutě, kdy Josué proměnil penaltu po faulu Aleše Hrušky. Plzeňský brankář pak zneškodnil několik velkých domácích šancí a dvakrát mu pomohla tyčka.

Svěřenci trenéra Adriana Guľy ve 2. předkole Ligy mistrů prohráli v Alkmaaru 1:3 po prodloužení, poté ve 3. předkole EL doma porazili Sönderjyske 3:0, ale duel v Izraeli nezvládli. Kvůli koronavirové pandemii se letos celá kvalifikace pohárů hraje bez diváků a s výjimkou 4. předkola LM jen na jedno utkání místo dvou.

V plzeňské základní sestavě dostal šanci záložník Bucha místo Káčera. Nechyběl ani stoper a kapitán Brabec, který kvůli zranění kotníku nedohrál nedělní ligový zápas s Brnem.

Hostům se začátek vůbec nepovedl. Po Acolatseho akci chtěl brankář Hruška vyboxovat míč, ve vzduchu ale vedle spoluhráče Kalvacha trefil také Agudela a srbský rozhodčí Jovanovič nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Portugalec Josué.

Viktorii dělal problémy především pohyblivý křídelník Acolatse. Po jeho dalším centru v 16. minutě zakončoval v šestnáctce Agudelo, ale Hruška tentokrát nezaváhal a střelu pohotově vykopl.

Plzeňští působili hodně staticky a za první poločas si nevypracovali žádnou větší šanci. Jen těsně před pauzou Kalvachovu dalekonosnou ránu z přímého kopu chytil gólman Levita.

Hráči Hapoel Beer Ševa slaví postup do základní skupiny Evropské ligy přes Plzeň
Hráči Hapoel Beer Ševa slaví postup do základní skupiny Evropské ligy přes Plzeň

Hráči Beer Ševy odstartovali lépe i po změně stran a měli blízko k druhé brance. Nejprve Agudelo v 53. minutě trefil tyč, vzápětí Kabhovu střelu po dalším individuálním průniku zneškodnil Hruška a plzeňský gólman poté včasným vyběhnutím vychytal i Goldberga.

Západočeši ve druhém dějství poprvé zahrozili po hodině hry, kdy Kopic hlavičkoval vedle. Nejblíže vyrovnání byla Plzeň v 67. minutě. Buchovu střelu vyrazil brankář Levita, který pak s problémy zlikvidoval i Čermákovu dorážku. Na druhé straně Acolatse utekl obráncům a jeho přízemní pokus se otřel o tyčku.

Hosté si v závěru nedokázali vytvořit souvislý tlak a až na Hejdovu nepřesnou hlavičku se nedostali do větších možností. Čeští vicemistři nenavázali na tři roky staré výhry nad Beer Ševou ve skupině Evropské ligy při své poslední účasti v soutěži.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Guľa: Mužstvo jde stále výš a výš. Brabec snad bude v pořádku
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Brno 4:1. Pohodlnou výhru řídil Bucha, klid narušilo Brabcovo zranění
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
64

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud