22. října 2020 • 20:45

Beer Ševa – Slavia 3:1. Špatný vstup Pražanů do EL, domácí trestali chyby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
39
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v úvodním utkání základní skupiny C Evropské ligy prohráli na hřišti Beer Ševy 1:3. Přemožitel Plzně ze 4. předkola soutěže vedl zásluhou Jhonatana Agudela, za Pražany srovnal Lukáš Provod. Hapoel rozhodl o výhře v rozmezí 86. až 88. minuty, kdy se dvakrát prosadil Elton Acolatse.



Příští čtvrtek Slavia přivítá doma Leverkusen, za který hraje momentálně zraněný český reprezentant Patrik Schick. Bayer vstoupil do soutěže drtivou výhrou 6:2 nad Nice. Do jarní fáze postoupí první dva celky skupiny.

Hapoel na cestě do hlavní fáze Evropské ligy zvládl všechna čtyři předkola, Slavii do soutěže odsoudilo vyřazení od Midtjyllandu ze 4. předkola Ligy mistrů. Zápas se uskutečnil ve městě Petach Tikva, jelikož aréna Turner Stadium v Beer Ševě byla v srpnu uzavřena kvůli konstrukčním problémům.

Za Beer Ševu nastoupili v základní sestavě obránce Taha i záložník Josué, přestože stejně jako trenér Abukasis, jeho asistent Barda a náhradní gólman Rahamim měli před utkáním pozitivní test na koronavirus. Další tři domácí hráči měli hraniční výsledky testů. Podle izraelského klubu nejde o nově nemocné, proto Hapoel dostal svolení od UEFA.

Úvodní půlhodina nenabídla žádnou šanci. Až poté se dostali ke slovu slávisté, ale Traorého prudkou střelu a Teclovo přízemní zakončení brankář Levita zastavil.

Domácí šokovali Pražany v 45. minutě, kdy z první příležitosti v zápase udeřili. Stoper Hovorka se s gólmanem Kolářem nedomluvil a Dadyova skákavá přihrávka propadla k volnému Agudelovi, který zakončil do prázdné branky.

Po změně stran vyrazil Levita Malinského přihrávku a míč jen těsně před brankou minul Tecl. Levitu nepřekonal zpoza vápna Stanciu a z následného závaru ani Kuchta s Provodem. Na druhé straně se Josué pokusil překvapit vyběhnutého Koláře střelou téměř z poloviny hřiště, ale minul.

V 75. minutě se slávisté dočkali, když Provod zakončil Stanciovu přihrávku ranou z první a srovnal. Zápas směřoval k remíze, ale Acolatse si čtyři minuty před koncem základní hrací doby naběhl do šestnáctky na Josuého centr a zakončením z voleje nedal Kolářovi šanci. Vzápětí přidal pojistku, když sebral balon chybujícímu Hovorkovi a lobem překonal vyběhnutého Koláře.

Góly

Domácí: 45. Agudelo, 86. Acolatse, 88. Acolatse

Hosté: 75. Provod

Sestavy

Domácí: Levita – Dadia, Vítor (C), Taha (46. Tzedek), Kabha, Goldberg – Sallalich (79. Yosefi), Bareiro, Josué (89. Keltjens), Acolatse (89. Varenne) – Agudelo (70. Meli).

Hosté: O. Kolář – Bořil (C), Kúdela, Hovorka, Oscar (89. Sima) – Malinský (58. Masopust), Traoré (46. Stanciu), Ševčík (75. Lingr), Provod – Musa, Tecl (58. Kuchta).

Náhradníci

Domácí: Varenne, Yosefi, Madmon, Tzedek, Keltjens, Shviro, Meli, Gamon, Ratson, Twito, Hatuel, Rahamim

Hosté: Kovář, Stejskal, Sima, Zima, Stanciu, Masopust, Lingr, Kuchta

Karty

Domácí: Bareiro, Josué, Vítor, Varenne

Hosté: Stanciu

Rozhodčí

Visser – Nijssen, Vanyzere – Van Driessche (višchni BEL)

Stadion

Ha Moshava Stadium, Petah Tikva

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
39

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud