22. října 2020 • 22:55

Sparta - Lille 1:4. Oslabení Letenští srovnali, pak přišly tři údery

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
58
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vstoupili do základní skupiny Evropské ligy porážkou 1:4 s Lille. O vítězství vedoucího celku francouzské ligy na Letné rozhodl hattrickem Yusuf Yazici, čtvrtý gól přidal Jonathan Ikoné. Za domácí, kteří hráli v oslabení po vyloučení Ladislava Krejčího mladšího, krátce po přestávce vyrovnal Bořek Dočkal.



Sparta nastoupila v neobvyklé sestavě, protože kvůli zranění chyběli stopeři Čelůstka, Plechatý, Hancko a Štetina. Jen mezi náhradníky zůstal útočník Hložek, který prodělal nákazu koronavirem. V obraně tak nastoupili mimo jiné Lischka s Ladislavem Krejčím mladším a poprvé od příchodu z Turecka dostal šanci v záloze Pavelka.

Letenští kvůli reprezentační pauze a následnému přerušení české ligy kvůli koronaviru nastoupili k prvnímu zápasu od 3. října a bylo to znát. Lille si v úvodních minutách vypracovalo hned několik vyložených příležitostí. Dvě střely Ikoného v poslední chvíli zblokovala obrana a David zblízka minul odkrytou branku.

Sparta postupně vyrovnala hru, ale ve 23. minutě dostala její improvizovaná obrana další ránu. Ladislav Krejčí mladší stáhnul za rameno unikajícího Davida a byl vyloučen. Lille početní převahu využilo v nastavení, kdy se trefil Yazici. Poté se ještě o rozruch postaral rozhodčí Strukan, když po faulu Bradariče odpískal penaltu, ale po poradě s asistentem rozhodnutí změnil a Sparta pouze rozehrávala přímý kop.

Trenér Kotal do druhého poločasu místo Juliše poslal Hložka a mladý útočník se okamžitě odvděčil přihrávkou na vyrovnávací gól. Vindheim utekl po křídle, přihrál Hložkovi, který poté patičkou našel volného Dočkala a kapitán Sparty střelou do protipohybu gólmana vyrovnal.

Lille však ukázalo, že nevede Ligue 1 náhodou a vedení si vzalo zpět. Po hodině hry se hlavou prosadil Yazici, na 3:1 chvíli nato zvýšil Ikoné a po chybě Matěje Hanouska v rozehrávce završil Yazici střelou do odkryté branky v 75. minutě hattrick. Lille se tak po 17 zápasech dočkalo v evropských pohárech výhry.

Sparta, která se ve druhém utkání ve skupině za týden představí na stadionu AC Milán, mohla v závěru ještě snížil. Karabec našel ve vápně Polidara, ten ale z voleje zamířil jen do hostujícího brankáře Maignana.

Góly

Domácí: 46. Dočkal

Hosté: 45. Yazıcı, 60. Yazıcı, 66. Ikoné, 75. Yazıcı

Sestavy

Domácí: Heča – Sáček (90+1. Vitík), Lischka, Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek (90+1. Minčev) – Vindheim, Trávník (78. Karabec), Dočkal (C), Pavelka, Moberg Karlsson (74. Polidar) – Juliš (46. Hložek).

Hosté: Maignan – Pied, J. Fonte (C), Botman (78. Soumaoro), D. Bradarić (62. Reinildo) – Ikoné, Xeka, Soumaré, Bamba (78. Araújo) – Yazıcı (80. Weah) – David (62. B. Yılmaz).

Náhradníci

Domácí: Nita, Minčev, Kozák, Hložek, Polidar, Karabec, Kotek, Patrák, Vitík, Gabriel

Hosté: Chevalier, Karnezis, Celik, Djaló, Araújo, Sanches, Yılmaz, Lihadji, André, Weah, Reinildo, Soumaoro

Karty

Domácí: Ladislav Krejčí ml. (č), Heča, Sáček, Dočkal

Hosté: Botman, D. Bradarić, Bamba

Rozhodčí

Strukan – Perica, Jakšić (vš. Chorv.)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
58

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud