5. listopadu 2020 • 22:45

Hoffenheim - Liberec 5:0. Oslabený Slovan v Německu schytal debakl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce v oslabené sestavě bez 15 hráčů s koronavirem prohráli ve třetím z šesti utkání skupiny Evropské ligy na půdě Hoffenheimu 0:5 a utrpěli svůj nejvyšší debakl v pohárech. Za německý tým se v prvním poločase dvakrát trefil Moanes Dabbur, po změně stran ho napodobil střídající Sarkis Adamjan a jednu branku dal Florian Grillitsch. V sestavě domácích chyběl zraněný český bek Pavel Kadeřábek.



Liberec nastoupil jen s pěti hráči obvyklé základní sestavy, scházely mu například opory brankář Nguyen, útočník Hilál či záložníci Pešek s Mosquerou. Severočeši museli doplnit mužstvo o několik hráčů z „béčka“. Při absenci prvního i druhého gólmana se postavil mezi tyče devatenáctiletý Hasalík, který si odbyl soutěžní premiéru za A-tým. Kvůli místním opatřením proti covidu-19 se hrálo bez diváků.

Severočeši prohráli ve skupině podruhé za sebou, před týdnem utrpěli debakl 1:5 v Bělehradě s Crvenou zvezdou. V tabulce jim patří s třemi body za úvodní vítězství 1:0 nad Gentem třetí místo. Skupinu vede dosud stoprocentní Hoffenheim, který Liberečtí přivítají v dalším utkání 26. listopadu, šest bodů má druhá Crvena zvezda. Do jarní vyřazovací fáze postoupí první dva celky. Liberec hraje v pohárech skupinu popáté a poprvé od sezony 2016/17, dál postoupil jen v ročníku 2013/14.

Hoffenheim od začátku potvrzoval roli velkého favorita a dominoval. V osmé minutě vychytal Klausse Hasalík, poté přestřelil Dabbur. Izraelský ofenzivní záložník se dočkal ve 22. minutě, kdy si po Skovově centru zpracoval míč, využil podklouznutí obránce a otevřel skóre.

O sedm minut později si stejní hráči spolupráci zopakovali. Dabbur před Hasalíkem jemně tečoval Skovův pokus z přímého kopu a poprvé od června skóroval dvakrát v jednom utkání.

Zklamaní hráči Liberce po vysoké porážce v Hoffenheimu
Zklamaní hráči Liberce po vysoké porážce v Hoffenheimu

V úvodu druhého dějství se Liberec trochu osmělil, Rondič ale v dobré pozici hlavou špatně trefil míč. V 59. minutě naopak momentálně až 12. celek bundesligy přidal třetí trefu. Střídající Grillitsch po sérii odrazů napřáhl z velké dálky a chybující Hasalík propustil míč do sítě.

Další střídající hráč Adamjan pak v 71. minutě zvýšil už na 4:0 poté, co doklepl míč do branky po nejistém zákroku Hasalíka. Za dalších pět minut skóroval arménský útočník znovu, když zblízka potrestal nedůraz liberecké obrany. Hoffenheim si připsal nejvyšší vítězství v pohárech.

Góly

Domácí: 22. Dabbur, 29. Dabbur, 59. Grillitsch, 71. Adamjan, 76. Adamjan

Hosté:

Sestavy

Domácí: Baumann (C) – Bebou, Bogarde, Vogt (46. Grillitsch), Akpoguma (61. Nordtveit), Skov – Gaćinović, Rudy (46. Samassékou), Baumgartner (74. Belfodil) – Klauss, Dabbur (61. Adamjan).

Hosté: Hasalík – Koscelník, Kačaraba, Mikula (C), Pourzitidis – Hromada (77. Michal), Mara – Cancola (90+1. M. Dvořák), Nešický (90+1. Černický), Kosek (90+1. Kazda) – Rondić (67. Csáno).

Náhradníci

Domácí: Pentke, Nordtveit, Bruun Larsen, Grillitsch, Sessegnon, Samassékou, Belfodil, Adamjan, John

Hosté: Pešl, Dvořák, Černický, Kazda, Michal, Csáno

Karty

Domácí: Bogarde

Hosté: Pourzitidis, Koscelník

Rozhodčí

Karasev – Demeshko, Gavrilin (všichni Rusko)

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

TSG 1899 Hoffenheim Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud