26. listopadu 2020 • 22:50

Nice - Slavia 1:3. Hosté blízko postupu! Výhru urvali Olayinka a Sima

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 4. kole základní skupiny Evropské ligy v Nice 3:1 a třetí výhrou po sobě se výrazně přiblížili postupu do jarní fáze soutěže. Pražany poslal do vedení ve 14. minutě Ondřej Lingr, za domácí srovnal po hodině hry Amine Gouiri. O čtyři minuty později vrátil hostům vedení Peter Olayinka, pojistku přidal Abdallah Sima. Nice dohrávalo v závěru bez vyloučeného Hichama Boudaouia.



Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského, kteří v prvním vzájemném utkání před třemi týdny vyhráli v Edenu 3:2, mají devět bodů stejně jako Leverkusen. Bayer i s přispěním gólu Patrika Schicka zdolal Beer Ševu 4:1. Nice s Hapoelem mají po třech bodech. Ze skupiny postoupí dva celky. Za týden se Slavia doma utká s Beer Ševou a k postupové jistotě jí stačí remíza.

Zápasu, který se kvůli opatřením proti koronaviru odehrál bez diváků, předcházela minuta ticha za zesnulou argentinskou legendu Diega Maradonu.

Slávisté se ujali vedení ve 14. minutě. Lingr si od vlastní poloviny hřiště navedl míč až před vápno Nice a nechytatelnou ranou do horního růžku nedal brankáři Benítezovi šanci. Letní posila z Karviné vstřelila první soutěžní gól za Pražany.

"Orli", kteří kvůli vysokému počtu hráčů nakažených koronavirem hráli první soutěžní duel po 18 dnech, málem srovnali o šest minut později. Claude-Maurice si naběhl ve vápně za obranu Slavie a zblízka překonal gólmana Koláře, jeho střela však skončila na tyči.

Na druhé straně zkusil štěstí z úhlu Olayinka, jenže bek Atal jeho zakončení u tyče zastavil. Na konci poločasu Kolář vyboxoval přímý kop Ronyho Lopese.

Po změně stran vystřelil z hranice šestnáctky Reine-Adelaide, ale Kolář vytěsnil balon na tyč. V 60. minutě Nice srovnalo. Kolář vyběhl proti přihrávce na Atala, který z úhlu trefil tyč. Míč se však odrazil ke Gouirimu, který vyrovnal.

Vzápětí volný Olayinka po Ševčíkově centru hlavičkoval ve výhodné pozici ve vápně doprostřed branky. O chvilku později se už pětadvacetiletý Nigerijec zapsal mezi střelce, když hlavou po Ševčíkově rohu přesně zamířil.

V 75. minutě přidali hosté pojistku. Sima si naběhl za obranu Nice na Holešův centr a hlavou se nemýlil. Vršovický celek vyhrál pátý soutěžní zápas po sobě a venku v evropských pohárech zvítězil po pěti utkáních. S Nice neprohrál ani posedmé.

Góly

Domácí: 61. Gouiri

Hosté: 14. Lingr, 64. Olayinka, 75. Sima

Sestavy

Domácí: Benítez – Lotomba, N'Soki, Bambu, Atál (66. Ndoye) – Reine-Adélaïde, Schneiderlin, Rony Lopes – Gouiri (78. Pelmard), Maolida, Claude-Maurice (72. Búdawí).

Hosté: O. Kolář – Bořil, Zima, Kúdela, Masopust – Olayinka (87. Malinský), Ševčík, Holeš (87. Karafiát), Lingr (63. Traoré), Sima (87. Tecl) – Kuchta (82. Provod).

Náhradníci

Domácí: Coly, Daniliuc, Boulhendi, Cardinale, Danilo, Ndoye, Seghir, Búdawí, Pelmard, Trouillet, Thuram, Lees-Melou

Hosté: Kovář, Stejskal, Křišťan, Malinský, Oscar, Stanciu, Traoré, Musa, Jurásek, Provod, Tecl, Karafiát

Karty

Domácí: N'Soki, Atál, Schneiderlin, Bambu, Búdawí

Hosté: Zima, Bořil, Kúdela

Rozhodčí

Nyberg – Hallin, Söderqvist – Al-Hakim (všichni SWE)

Stadion

Allianz Riviera, Nice

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud