3. prosince 2020 • 20:45

Lille – Sparta 2:1. Gól v deseti, pak ale obrat. Šance na postup je pryč

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v Evropské lize v oslabení prohráli 1:2 v Lille a v předposledním pátém kole základní skupiny H přišli o šanci na postup. K vyřazení letenského celku, který ještě deset minut před koncem vedl, přispělo také vítězství AC Milán nad Celticem 4:2.



Góly

Domácí: 80. B. Yılmaz, 84. B. Yılmaz

Hosté: 71. Ladislav Krejčí ml.

Sestavy

Domácí: Maignan – Djaló (77. Weah), J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić (85. Reinildo) – Araújo (68. Ikoné), Xeka, André (85. Soumaré), Bamba – David, Yazıcı (77. B. Yılmaz).

Hosté: Nita – Plechatý, Čelůstka, Ladislav Krejčí ml. – Vindheim, Dočkal (C) (89. Karabec), Pavelka, Souček (81. Trávník), Ladislav Krejčí st. (89. Minčev) – Juliš (81. Matěj Hanousek), Moberg Karlsson (46. Plavšić).

Náhradníci

Domácí: Chevalier, Karnezis, Reinildo, Lihadji, Ikoné, Niasse, Soumaré, Soumaoro, Weah, Yılmaz

Hosté: Gabriel, Hanousek, Heča, Holec, Karabec, Minčev, Lischka, Patrák, Plavšić, Trávník, Vitík, Wiesner

Karty

Domácí: D. Bradarić, André, Botman

Hosté: Dočkal, Ladislav Krejčí st., Čelůstka, Čelůstka, Ladislav Krejčí ml.

Rozhodčí

Estrada Fernández – Sobrino, Porras Ayuso (vš. Španělsko)

Stadion

Stade Pierre-Mauroy, Lille

Sparta přišla v 65. minutě po druhé žluté kartě o vyloučeného stopera Ondřeje Čelůstku, ale přesto se zásluhou Ladislava Krejčího mladšího dokázala dostat do vedení. Soupeř ale v závěru využil početní převahu dvěma góly střídajícího Buraka Yilmaze.

Letenští mají v tabulce na třetím místě šest bodů a ztrácejí nedostižné čtyři body na AC Milán, kterému patří druhá postupová příčka. Právě proti italskému celku zakončí Sparta příští týden na Letné letošní vystoupení v evropských pohárech. Tabulku vede s 11 body dosud neporažené Lille.

Francouzský tým byl od začátku aktivnější, ale na pozornou obranu Sparty dlouho nedokázal najít recept. Pak sice mohli jít domácí dvakrát do vyložené šance, ale unikajícího Davida na poslední chvíli odzbrojil Čelůstka a nejlepšího střelce soutěže Yaziciho poté Krejčí mladší.

Sparta zahrozila ve 24. minutě, kdy se Pavelka uvolnil ve vápně, ale v dobré pozici zamířil nad. Po půlhodině hry se po střele Araúja blýskl skvělým zákrokem brankář Nita. Domácí záložník chvíli na to v ještě lepší pozici netrefil branku a v nastavení opět neměl k vedoucí brance daleko, ale po přímém kopu trefil břevno.

Druhý poločas začal drtivým tlakem Lille. Ve 48. minutě mohl jít sám na brankáře David, ale moc si předkopl míč a Nita včas vyběhl. Další fantastický zákrok si Nita připsal v 56. minutě proti Xekovi. A v 63. minutě se domácím sice podařilo gólmana Sparty překonat, před prázdnou brankou ho ale obětavým zákrokem zastoupil Krejčí mladší. Vzápětí Čelůstka faulem zastavil unikajícího Davida, dostal druhou žlutou a Sparta stejně jako v prvním zápase dohrávala v deseti.

Tlak Lille se stupňoval, ale Sparta dokázala udeřit z ojedinělé šance. Střídající Plavšič centrem našel Krejčího mladšího a ten otevřel skóre. S domácími inkasovaná branka otřásla, ale také jim vyšla střídání a díky trojici nových hráčů se jim podařilo otočit skóre.

Nejprve Weah unikl po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel Yilmaze a ten v 80. minutě vyrovnal. Za čtyři minuty přidal turecký útočník druhý gól, tentokrát po úniku a spolupráci s Ikoném. Sparta se vrhla do útoku, soupeře zatlačila a po dalekonosné střele Plavšiče dala gól, rozhodčí ho ale kvůli faulu na domácího brankáře neuznal.

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud