Jan Podroužek
1. února 2021 • 16:11

Soupiska Slavie pro Evropskou ligu: dopíše posily, čtyři hráči ostrouhají

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to taková samozřejmost, jak se na první pohled může zdát. Slavia má do úterní půlnoci odevzdat soupisku pro jarní část Evropské ligy. Ta dozná obměn už proto, že z ní vypadnou hráči odeslaní na hostování – Ondřej Karafiát, Tomáš Malínský a Petar Musa. Náhradníky se určitě stanou Alexander Bah a Simon Deli, tím třetím bude nejspíš Taras Kačaraba. Tím pádem ostrouhají čtyři hráči.



Každý účastník evropského jara má podle pravidel UEFA možnost udělat maximálně tři změny oproti podzimnímu složení své soupisky. Stále se přitom vychází z pevně daných kvót – alespoň čtyři kluboví odchovanci a další čtyři „svazoví“. S tím druhým na Slavii není problém, s tím prvním ano. A velký.

„Sešívaní“ totiž mají na A listu pouze jedno své „dítko“ – Jana Kuchtu. Proto museli už pro podzimní skupinovou fázi Evropské ligy nechat na celkem 25členném seznamu tři místa volná.

To samé pro ně platí i směrem k jarní části. Tři změny ale nevyhnutelně udělají už proto, že některé hráče pustili na hostování, a o některé se posílili.

Ze soupisky automaticky vypadává Ondřej Karafiát půjčený do Liberce, Tomáš Malínský poslaný do Mladé Boleslavi a Petar Musa, který bude hostovat v Unionu Berlín.

Přišel Alexander Bah, Taras Kačaraba a Simon Deli, zároveň si červenobílí stáhli Michala Berana, Júsufa Hilála, Jakuba Hromadu a Micka van Burena. Je jasné, že čtyři hráči z těchto sedmi se na soupisku nevejdou.

Podle informací Sportu bude dopsán Alexander Bah a navrátilec Simon Deli, ze zbylých jmen má nejblíže na třetí volné místo Taras Kačaraba.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud