Jakub Konečný
18. února 2021 • 15:03

ANALÝZA: "Lišky" krvácejí při rozích. A na co si Slavia musí dát pozor?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou silné a slabé stránky Leicesteru, soupeře Slavie v Evropské lize?Jaké jsou silné a slabé stránky Leicesteru, soupeře Slavie v Evropské lize?FOTO: Koláž iSport.cz

    Optimismus, kterým hýří příznivci Slavie na sociálních sítích před utkáním s Leicesterem, není zcela na místě. Do Prahy míří top tým se zkušeným trenérem, atraktivním stylem i řadou prvotřídních fotbalistů. Českého mistra čeká nejtěžší možná zkouška, nicméně cesty k úspěchu tu jsou…

  • ROZESTAVENÍ: alternativní 3 - 4 - 3?

    Leicester pod Brendanem Rodgersem nastupuje nejčastěji v rozestavení 4 – 2 – 3 – 1, z kterého plynule přechází do 4 – 4 – 1 – 1. Anglický tým však velmi slušně zvládá i systém 3 – 4 – 3, v němž naposledy odehrál minulý týden zápas FA Cupu proti Brightonu (1:0). A dost možná na něj Rodgers vsadí i v Praze, kam přiletí bez tří krajních beků – Jamese Justina, Timothyho Castagne a Ricarda. Urostlý Daniel Amartey se navíc cítí mnohem komfortněji jako součást stoperské trojice než na kraji obrany.

    38 % - V této sezoně vyrukoval Leicester v rozestavení se třemi stopery ve 13 z dosavadních 34 soutěžních utkání.

  • PRESINK: řídí Vary

    Třetí tým Premier League má rád balon, a tak se ho snaží získat co nejrychleji zpět. Presink na hřišti řídí Jamie Vardy, který šikovně nahání stopery soupeře nejčastěji s Jamesem Maddisonem. Leicester si hraje s intenzitou i hloubkou napadání, ale někdy vzniká mezi defenzivními záložníky a obranou velký prostor, který se dá průnikovou přihrávkou využít. Liverpool to v sobotu několikrát ukázal. A kdyby byli jeho hráči třeba v situaci na snímku šikovnější, mohli soupeře potrestat.

    66 - Tolik faulů zaznamenali hráči Leicesteru v základní skupině Evropské ligy. Slavia rovných 100.

  • HROZBA: rychlost a chytrost

    Jasně, při zmínce o Leicesteru jako první každému naskočí Jamie Vardy, jenže soupeř Slavie má ve svém středu celou řadu dalších znamenitých fotbalistů, na které je třeba dávat bacha. S Vardym vynikajícím způsobem spolupracuje především James Maddison, třeba v sobotu proti Liverpoolu vyslal kapitána do sóla efektní patičkou. Rychlost myšlení zdobí také Youriho Tielemanse a maximální péči si zaslouží rovněž Harvey Barnes, který po levé lajně jezdí jako na motorce. A k tomu má skvělou střelu.

    10+ - Hned tři hráči Leicesteru v této sezoně vstřelili víc než deset gólů: Jamie Vardy (14), Harvey Barnes (12) a James Maddison (10).

  • SLABINA: standardní situace

    Ač jde o anglický tým, Leicesteru není úplně vlastní důraz, někteří hráči jsou na něj vyloženě lechtiví. Nejvíc se to logicky projevuje při bránění standardních situací a především rohů. To je disciplína, v níž ambiciózní tým v této sezoně propadá. „Nemusíte být raketový inženýr, abyste zjistil, že je to tím, že nám dlouho chyběli Ndidi a Söÿuncü,“ poukázal Brendan Rodgers na absence vyhlášených hlavičkářů. Nicméně ani po jejich návratu nepůsobí Leicester v tomto směru nejjistěji. Jasný recept pro Slavii.

    10/26 - Deset z dosavadních šestadvaceti gólů v Premier League inkasoval Leicester ze standardních situací – po rohu (7), trestném kopu (2) a z penalty (1).

  • Trpišovský: Pro stopery to bude těžké. Stanciu si volal s Tielemansem
    Video se připravuje ...

    Leicester připomíná Slavii. Doufal jsem, že se Vardy nestihne uzdravit, směje se Šmicer
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Proč je Slavia stále lepší? Zlepšila efektivitu, Stanciu je ve formě
    Video se připravuje ...

    Preview k Evropské lize: Lišky z Leicesteru jsou na cestě do Edenu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud