5. dubna 2021 • 23:10

Verdikt se nestihne, Kúdela by na Arsenalu mohl hrát. Proti je zdraví

Autor: jam, jp, vmn
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia už má jasno - ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu jí ve čtvrtek nepomůže Ondřej Kúdela. Nebude to kvůli stále se řešícímu incidentu z Glasgow, tam podle informací Sportu nepadne verdikt disciplinárky UEFA zřejmě ani před odvetou, ale klíčového obránce nepustí na Emirates Stadium jeho zdravotní stav. „Počítáme s tím, že na Arsenalu nám bohužel nepomůže," řekl pro ČT sport mluvčí Slavie Michal Býček.



Během pondělí skončila lhůta, kdy měl španělský inspektor Antonio García Alcaraz dodat na UEFA zprávu o divoké odvetě osmifinále Evropské ligy mezi skotskými Rangers a Slavií. Disciplinární komise, která vynese případné tresty, má ale zasednout až ve čtvrtek.

Podle informací iSportu ale na čtvrtečním zasedání rozhodně nehrozí vynesení případného trestu. Tento týden zřejmě všechny strany sporu dostanou šanci se vyjádřit, definitivní verdikt se nedá čekat ani další čtvrtek, tedy v den odvety v Edenu. 

Obránci červenobílých Ondřeji Kúdelovi hrozí sankce za tajemnou promluvu ke Glenu Kamarovi. Finský reprezentant ho viní z rasismu, sám ho měl po utkání v útrobách stadionu fyzicky napadnout.

Bude záležet, k čemu vyšetřovatel dospěl, Kúdela může být potrestán stopkou na několik zápasů za nesportovní chování, v horším případě podstatně vydatněji za rasistickou urážku. Glen Kamara vypověděl, že mu obránce sešívaných v Glasgow řekl, že je „za***ná opice,“ Kúdela se dušuje, že slovo „monkey“ nepoužil. Trest od UEFA hrozí i Kamarovi a celému skotskému klubu.

Zkušenému stoperovi tak nakonec zabrání nastoupit jeho zdravotní stav. Po návratu z duelu reprezentace ve Walesu má po úderu od Garetha Balea pohmožděný nos, dostal horečky, a ligový zápas v Brně nuceně vynechal.

„U Ondry Kúdely platí stejný zdravotní stav jako při nedělním utkání (v Brně). Má antibiotika a neabsolvoval s týmem program ani UEFA testy," přiblížil na ČT mluvčí Slavie Michal Býček. Sešívaní odlétají v úterý odpoledne, do Prahy se vrátí v pátek.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud