16. dubna 2021 • 11:02

Čech: Kúdela Slavii chyběl. Trestem je snad kauza uzavřena. Zmínil i Koláře

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako bývalý hráč Arsenalu si samozřejmě jeho zápas se Slavií nemohl Petr Čech nechat ujít. „Slavii porazil trošičku jejími vlastními zbraněmi,“ uvedl člen sportovního vedení Chelsea v online setkání s českými novináři v rámci projektu Zažij EURO. Bývalý reprezentační gólman se samozřejmě vyjádřil i ke kauze Ondřeje Kúdely, který kvůli trestu za údajný rasismus Slavii v odvetě chyběl.



„Jediné, co Slavii mohlo ovlivnit, byla jeho (Kúdelova) absence, protože se počítalo, že by hrál,“ uvedl Petr Čech. „Je složité komentovat na dálku, člověk nemůže hádat, co bylo řečeno. Trest je naopak jasný a věřím, že je to pro hráče trošičku k zamyšlení. Chápeme, že na hřišti jsou velké emoce, ale některé věci tam nepatří. Věřím, že tím ta kauza bude uzavřena a fotbal se vrátí na hřiště.“

Po remíze 1:1 v Londýně měla Slavia relativně velké šance na postup do semifinále Evropské ligy, jenže Arsenal je v odvetě spláchl čtyřmi góly.

„Arsenal proměnil své šance, efektivita dělá velký rozdíl, v téhle fázi vás soupeř potrestá. Slavii porazil trošičku jejími vlastními zbraněmi,“ všiml si bývalý gólman Gunners.

Pozorně vnímal i zranění, které utrpěl slávistický brankář Ondřej Kolář na hřišti Rangers.

„Situací, které jsou na hraně, je za sezonu spoustu. Kolikrát se člověk vyhne zranění vyloženě se štěstím,“ upozornil z vlastní zkušenosti. „Ondrovi jsem popřál, ať se brzo uzdraví. Důležité bylo, že se sám cítil připravený vrátit se, v zápasech na něm nebylo nic vidět.“

Kolář nicméně musí nastupovat s helmou i maskou, což Čech sám dobře zná.

„Něco jiného je s tím trénovat a něco jiného hrát, Ondra má výhodu, že na stadionech nejsou diváci, protože hluk vnímání s helmou mění. Ale maska mi vadila víc než helma, zejména při prostorovém vidění. Věřím tomu, že bude rád, až ji bude moc sundat,“ pravil.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 18. Pépé, 21. A. Lacazette, 24. Saka, 77. A. Lacazette

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Bah (46. Višinský), Holeš, Zima, Bořil (C) (46. Oscar) – Hromada (46. Masopust) – Ševčík, Stanciu (46. Lingr), Provod, Olayinka – Kuchta (71. Tecl).

Hosté: Leno – Chambers, Holding, Marí – Smith-Rowe (67. Alnaní), D. Ceballos, Partey (79. Soares), Xhaka, Saka (79. Martinelli) – Pépé (88. Balogun), A. Lacazette (C) (79. Nketiah).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Stejskal, Tecl, Sima, Oscar, Višinský, Traoré, Masopust, Lingr

Hosté: Ryan, Bellerín, Gabriel, Willian, Soares, Alnaní, Nelson, Balogun, Martinelli, Nketiah, Azeez, Hillson

Karty

Domácí: Hromada, Olayinka

Hosté: Martinelli

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun – Kardeşler (všichni TUR)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Na Arsenal jsme neměli sílu. Pokrok za dva roky? Hrajeme víc svůj fotbal, řekl Trpišovský
Video se připravuje ...

Slavia v Evropské lize končí. Proti Arsenalu rozhodla šestiminutová smršť
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud