Jakub Konečný
27. srpna 2021 • 04:45

Pět klubů, 274 milionů korun. Sparta, Slavia a Jablonec mohou přidat další

Vstoupit do diskuse
6
  • Sparťané slaví gól na 1-0 do sítě Rapidu Vídeň, prosadil se Karlsson z penaltySparťané slaví gól na 1-0 do sítě Rapidu Vídeň, prosadil se Karlsson z penaltyFOTO: Dominik Bakes / Sport

    Nervydrásající předkola evropských pohárů jsou za námi, je čas udělat tlustou čáru a vystavit účet. Pětice tuzemských klubů v nich vydělala zatím celkem 274 milionů korun. Další mohou přidat Sparta v Evropské lize a Slavia s Jabloncem v Konferenční lize. Na kolik si jednotlivé české značky zatím přišly? 

  • Slavia - 75 milionů korun

    Šampion šel do sezony s vidinou účasti v Lize mistrů a s tím spojenou odměnou 406 milionů korun. Jenže po kraších s Ferencvárosem a Legií Varšava se Slavia propadla nakonec až do Konferenční ligy, která znamená 75 milionů korun. To je minus 332 milionů korun, což se určitě někde projeví.

    Slávisté ve druhé půli dvakrát za sebou rychle inkasovali Slávisté ve druhé půli dvakrát za sebou rychle inkasovaliFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Sparta - 95 milionů korun

    Vicemistr splnil svůj základní cíl, když vyřadil ve druhém předkole Champions League Rapid Vídeň. V tu chvíli měl totiž jako účastník nemistrovské větve jistotu Evropské ligy, do které Spartu poslalo Monaco. V pořadí druhá soutěž znamená bonus 95 milionů korun, víc zatím žádný český klub v této sezoně nevytěžil.

    SESTŘIH: Monaco - Sparta 3:1. Letenští padli znovu o dva góly a přesouvají se do Evropské ligy
    Video se připravuje ...

  • Jablonec - 75 milionů korun

    Jablonec poprvé ve své historii postoupil do základní skupiny evropské soutěže z kvalifikace. Opravu v Konferenční lize po vyřazení z Evropské ligy Celtikem zvládl skvěle, Žilinu smetl v play off celkovým skóre 8:1. Díky prémii 75 milionů korun se boss Miroslav Pelta znovu nadechne. A třeba ještě přivede posily.

    Martin Doležal (v popředí) a Miloš Kratochvíl (v pozadí) během kanonády do sítě Žiliny Martin Doležal (v popředí) a Miloš Kratochvíl (v pozadí) během kanonády do sítě ŽilinyFoto ČTK / Petrášek Radek

  • Plzeň - 19,5 milionu korun

    Viktoria bude chybět v Evropě potřetí v řadě navzdory tomu, že play off Konferenční ligy proti CSKA Sofia měla skvěle rozehrané. Jenže po kolapsu v Bulharsku dostane pouze bolestné ve výši 750 tisíc eur, tedy 19,5 milionu korun. To nepokryje ani měsíční provoz klubu, nastanou těžké časy. Hrozí výprodej.     

    Plzeňský záložník Dominik Janošek v debatě s rozhodčím během utkání proti CSKA Sofia Plzeňský záložník Dominik Janošek v debatě s rozhodčím během utkání proti CSKA SofiaFoto FCVP/Jan Kubíček
     

  • Slovácko - 9,1 milionu korun

    Další celek, jehož evropská pouť skončila na bulharském soupeři, což je samo o sobě k zamyšlení. Slovácko vypadlo na penalty s Plovdivem, což týmu z Uherského Hradiště vyneslo 350 tisíc eur, tedy 9,1 milionu korun. To je nula od nuly pojde.

    Martin Svědík během odvetného utkání proti Lokomotivu Plovdiv Martin Svědík během odvetného utkání proti Lokomotivu PlovdivFoto ČTK / Glück Dalibor

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud