6. května 2022 • 11:13

Divoké oslavy Eintrachtu: Hammers prchali, Coufal šel poděkovat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V domácí soutěži jsou až jedenáctí, přesto bojují o evropskou trofej a třeba i účast v Lize mistrů pro příští sezonu. Eintracht Frankfurt postupem do finále Evropské ligy útočí na největší úspěch klubu za posledních 40 let a v zádech má desetitisíce fandů, kteří svým nadšeným vtrhnutím na hřiště po závěrečném hvizdu donutili soupeře včetně Tomáše Součka k rychlé evakuaci. Divoké to bylo i ve městě samotném a Sevilla se při pořádání boje o titul má na co těšit.



Waldstadion ve Frankfurtu byl na semifinálovou odvetu nacpaný k prasknutí a pořádně to v něm hučelo. Fanoušci Eintrachtu mají pověst jedněch z nejdivočejších v Německu a po nedotažených poutích v posledních letech a matné sezoně v bundeslize se těšili do finále Evropské ligy. Po 42 letech.

Sen se splnil. West Ham po domácí porážce začal v Německu vyloučením Aarona Cresswella a na obrat neměl. Marně se Tomáš Souček snažil po Borreho gólu vyrovnat, když v závěru mířil hlavou těsně vedle. Marně se David Moyes rozčiloval tak, až byl vyloučen z lavičky za vržení míče na podavače. Tenhle večer patřil v černém hrajícímu Eintrachtu. A jejich bílé lavině na tribunách.

Oslavy fanoušků a hráčů Frankfurtu přímo na ploše
Oslavy fanoušků a hráčů Frankfurtu přímo na ploše

Atmosféra v padesátitisícovém stánku byla bouřlivá celý zápas a když se blížil konec, prošli fanoušci skrz bariéry a těsně za hrací plochou čekali na závěrečný hvizd. „Zápas končí invazí na hřiště a proudem bílých triček na hrací plochu. West Ham se zoufale snaží dostat své hráče ze hřiště do bezpečí,“ popisoval reportér serveru TalkSport, který na dění použil výraz „nechutné“.

Hammers se ale nic nestalo. Všichni včetně dvou Čechů se v pořádku dostali do kabiny, okolo hostujícího sektoru pořadatelé vytvořili bezpečnostní perimetr. Vladimír Coufal, který chvíli před koncem střídal, šel poděkovat pod sektor fanoušků Hammers, až pak se vrátil za spoluhráči.

Dál se hlavně slavilo a třeba kapitán finalistů Sebastian Rode poskakující spolu s fanoušky znechuceně nevypadal. Eintracht ale i tak za dění na tribunách i na hřišti může čekat pokutu od UEFA.

Nebezpečnější atmosféra byla mimo stadion. Do Frankfurtu dorazily tisíce fanoušků West Hamu, mnozí z nich bez lístku. Ti místo fotbalu poznávali město včetně čtvrti červených luceren. Hlášeny byly desítky napadených Angličanů. „Za tyhle lidi se stydím, vlastně bych je ani nechtěl nazývat fanoušky,“ řekl Daily Mailu policejní mluvčí Thomas Hollerbach. „Ale 98 procent lidí a fanoušků Frankfurtu jsou slušní lidé,“ dodal s přiznáním, že většina ze zadržených jsou Němci.

Eintracht už jednu trofej má, v roce 1980 ovládl Pohár EUFA, předchůdce Evropské ligy. Cestou tehdy vyřadil mimo jiné i Zbrojovku Brno. Tentokrát byla jeho cesta anglicko-španělská. A ve Španělsku také skončí, protože finále EL proti Rangers je naplánováno do Sevilly. V Andalusii mají s fanoušky Frankfurtu čerstvé zkušenosti, protože před pár týdny přihlíželi vyřazení Betisu. Případně se mohou optat v Katalánsku, protože ve čtvrtfinále fans Eintrachtu ponížili Barcelonu i tím, že na Camp Nou vykoupili domácí sektory.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud