22. července 2021 • 20:59

Plovdiv - Slovácko 1:0. Premiéra v Evropě, rozhodla rána v závěru

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková škoda! Slovácko má za sebou premiéru v evropských pohárech, po slibném výkonu ve 2. předkole Konferenční ligy nakonec padlo na hřišti bulharského Lokomotivu Plovdiv 0:1. V 89. minutě rozhodl povedeným volejem z hranice šestnáctky Petar Vitanov. V obrovské šanci vzápětí selhal Lukáš Sadílek. Tým z Uherského Hradiště tak bude muset za týden doma dohánět jednogólovou ztrátu.



Ve vyrovnaném duelu měly oba týmy příležitosti vstřelit první gól, největší šanci čtvrtého týmu uplynulého ročníku české nejvyšší soutěže zahodil v první půli Daniel Holzer. Po přestávce zase neuspěli v dresu bulharského vicemistra Georgi Minčev a Connor Ruane, ale štěstí se nakonec přiklonilo k domácím. K odraženému míči se dostal Vitanov a dal vítězný gól.

Odveta se hraje příští čtvrtek v Uherském Hradišti a postupující tým se ve 3. předkole utká s vítězem duelu FC Kodaň - Žodino. První zápas vyhrál dnes doma dánský klub jednoznačně 4:1.

Úvod zápasu na stadionu Lokomotivu byl hodně opatrný, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, kterou by nabídl soupeři nějakou šanci. Těch bylo v první dvacetiminutovce poskrovnu. Domácí se snažili o nakopávané míče do šestnáctky, ale dobře organizovaná obrana Slovácka žádné komplikace nedovolila. Se střelou Umarbojeva neměl brankář Nguyen problémy.

Na utkání Plovdivu proti Slovácko přišel téměř "plný dům"
Na utkání Plovdivu proti Slovácko přišel téměř "plný dům"

Jedna z prvních šancí Slovácka se zrodila po dlouhém autu Reinberka, po němž zaváhal gólman Pirgov, ale před dotírajícím Daníčkem uhasil nebezpečí Vitanov. Hostům se ale nedařila kombinace a centry neměly nárok na úspěch. Přesto bylo Slovácko blízko vedoucímu gólu. Ve 35. minutě dostal Holzer, který nahradil lehce zraněného Petrželu, ideální pas za obranu, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. O pár minut později se neujala ani nečekaná rána Kalabišky.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. V 53. minutě našel Connor Ruane Minčeva, ale jeho střela o pár centimetrů minula levou tyč Nguyenovy branky. Nicméně hosté hru brzy vyrovnali, dokázali více podržet míč na kopačkách a kombinací se dostávali na polovinu soupeře, ale nikoliv už do šancí, které by mohly změnit skóre.

Poslední čtvrthodinu odřídil po zranění hlavního čtvrtý rozhodčí a odpískal i jediný gól zápasu. Zblokovanou střelu Minčeva trefil ideálně záložník Vitanov a rozhodl o šťastném vítězství domácího celku.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud