22. července 2021 • 21:05

Plzeň - Dynamo Brest 2:1. Výhru řídili Šulc a Kaša, soupeř využil kiks obrany

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně na úvod 2. předkola Evropské konferenční ligy doma porazili běloruské Dynamo Brest 2:1 a nakročili k postupu. Odveta se hraje za týden v Jerevanu.



Na stadionu Viktorie, kam po rozvolnění opatření proti šíření koronaviru dorazilo 4468 fanoušků, se v prvním poločase prosadili Pavel Šulc a Filip Kaša. Po změně stran ale západočeští favorité polevili a v 79. minutě snížil střídající Aleksandr Šestjuk.

Domácím kvůli zdravotním problémům chyběli brankář Staněk, obránci Havel s Hejdou nebo záložníci Bucha, Kalvach a Kopic. Soutěžní premiéru za plzeňský A-tým si připsali záložníci Hlavatý, Mosquera a Ndiaye.

Plzeňští v prvním soutěžním utkání sezony poprvé zahrozili v páté minutě, ale Beauguel po akci Šulce a Mosquery křížnou střelou minul branku Brestu. O chvíli později gól francouzského útočníka neplatil kvůli ofsajdu.

Plzeňští fotbalisté slaví úvodní gól do sítě běloruského soupeře
Plzeňští fotbalisté slaví úvodní gól do sítě běloruského soupeře

Aktivnější Západočeši ve 22. minutě otevřeli skóre. Kayamba po chybě Slabaševiče zblízka trefil tyčku a dorážející Šulc snadno zamířil do odkryté branky. Plzeňský tým za 11 minut přidal druhý gól. Falta z rohu nacentroval do šestnáctky a nepokrytý stoper Kaša se prosadil razantní hlavičkou.

Na začátku druhé půle domácí brankář Hruška vyrazil na roh Šestjukovu ránu z úhlu. Na druhé straně zahodil další příležitost Beauguel a po "zasekávačce" obránci přestřelil.

Domácí v dalších minutách ubrali z ofenzivní aktivity a nebyli tak dominantní jako v prvním dějství. Běloruský mistr z roku 2019 si ale dlouho větší šance nevytvořil.

Brest ale nakonec pasivní Viktorii potrestal v 79. minutě z protiútoku. Oreškevič dostal míč za plzeňskou obranu a vyzval dalšího náhradníka Šestjuka, který tváří v tvář Hruškovi nezaváhal. V nastavení mohl dokonce vyrovnat Affi, ale hlavičkoval nad břevno.

Postupující ve 3. předkole EKL narazí na vítěze souboje mezi Kaunem Žalgiris a The New Saints. Velšský tým vyhrál první duel venku 5:0.

Góly

Domácí: 22. Šulc, 32. Kaša

Hosté: 79. Šestjuk

Sestavy

Domácí: Hruška – Hybš, Kaša (89. Pernica), Brabec (C), Falta – Ndiaye – Kayamba (74. Ba Loua), Šulc, Hlavatý (60. Čermák), Mosquera – Beauguel (74. Chorý)

Hosté: Stěpanov – Slabaševič, Jasjukevič (90. Miljutin), Affi, Ščerbo (76. Araševič) – Olechnovič (C), Šapoval (46. Šestjuk), Tichanovskij, Sedko – Sanusi (63. Lynko), Bilenkij

Karty

Domácí: Ndiaye

Hosté: Bilenky, Lynko, Jasjukevič

Rozhodčí

Lardot – Conotte, Vincenzo (všichni BEL)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

4468 diváků

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud