15. září 2021 • 11:00

Výhled stoperů Slavie: Trpišovský má čtyři varianty, na Union jen tři

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Skládání stoperské dvojice je pro trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského rébusem skoro před každým zápasem. Platí to i teď. Ondřej Kúdela kurýruje bolavý kotník, David Zima přestoupil do italského FC Turín. Stratégovi červenobílých se nabízejí před čtvrtečním vstupem do Konferenční ligy proti Unionu Berlín čtyři (vlastně jen tři) hráči. Jak na tom aktuálně jsou?

  • Ladislav Takács

    Byl na odchodu, vypadalo to, že v Edenu ho s lehkým srdcem pustí do polského Lubinu. Při všech aktuálních okolnostech se z něj ale stal důležitý muž. Proti Slovácku hrál spolehlivě. V závěru už ho chytaly křeče, musel střídat, čímž hra Slavie hodně utrpěla. Je zkušený, umí prodat své fyzické dispozice, je dobrým hlavičkářem. To mluví pro něj. Horší je to s obratností.

    Bilance v této sezoně
    Za Slavii: 1 zápas/0 gólů

    Ladislav Takács v dresu Slavie v utkání proti Slovácku Ladislav Takács v dresu Slavie v utkání proti SlováckuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Tomáš Holeš

    Pořád platí, že na pozici stopera vypomáhá, i když v posledních týdnech docela často. A to nejen ve Slavii, ale i v národním týmu. Bude hodně záležet, jak ho bude chtít trenér Trpišovský využít a jak bude chtít poskládat i středovou trojici v záloze, kam by měl patřit. Na pozici stopera umí zahrát, ale v některých případech je cítit, že to pro něj není ideální post. Pro Union není k dispozici kvůli karetnímu trestu z utkání ve Varšavě.

    Bilance v této sezoně
    Celkem: 12 zápasů/0 gólů
    Za Slavii: 9 zápasů/0 gólů
    Za Česko: 3 zápasy/0 gólů

    Radost Tomáše Holeše po gólu v nastavení čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu Radost Tomáše Holeše po gólu v nastavení čtvrtfinále Evropské ligy proti ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • Taras Kačaraba

    Ze srazu ukrajinské reprezentace přijel nachlazený a měl teplotu, proto nebyl v neděli v nominaci. Podle slov kouče Trpišovského by měl být na čtvrteční zápas KL připraven. V této sezoně si užívá solidní vytížení, takže pokud bude zcela fit, má dobrou šanci hrát. Během angažmá ve Slavii se lepší, je důrazný, získává větší herní jistotu. Se slávistickým herním stylem se ale pořád sžívá.

    Bilance v této sezoně
    Celkem: 7 zápasů/1 gól
    Za Slavii: 6 zápasů/1 gól
    Za Ukrajinu: 1 zápasů/0 gólů

    Taras Kačaraba během půlročního hostování ve Slavii Taras Kačaraba během půlročního hostování ve SlaviiFoto Profimedia.cz

  • Aiham Ousou

    Pro zápas se Slováckem chyběl kvůli lehčímu zranění, které si přivezl ze srazu švédské jednadvacítky. Ve Slavii je zatím neprověřený, za áčko odehrál jen jeden poločas, neměl možnost výrazně ukázat své přednosti. Jeho nasazení je krajním řešením. Pokud by ve čtvrtek naskočil v základní sestavě, bylo by to velké překvapení.

    Bilance v této sezoně
    Celkem: 2 zápasy/0 gólů
    Za Slavii: 1 zápas/0 gólů
    Za Švédsko U21: 1 zápas/0 gólů

    Slávistická posila Aiham Ousou Slávistická posila Aiham OusouFoto Twitter/slaviaofficial

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

    Góly

    Domácí: 18. Bah, 84. Kuchta, 88. Schranz

    Hosté: 70. Behrens

    Sestavy

    Domácí: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba (53. Takács), Oscar – Traoré (82. Krmenčík) – Ekpai, Lingr (69. Stanciu), Ševčík, Masopust (69. Schranz) – Tecl (C) (53. Kuchta).

    Hosté: Luthe – Friedrich, Knoche, Jaeckel – Trimmel (C), Öztunali (59. Becker), R. Khedira (59. Prömel), Haraguči, Puchacz (76. Ryerson) – M. Kruse (59. Voglsammer), Awoniyi (59. Behrens).

    Náhradníci

    Domácí: Bořil, Samek, Stanciu, Olayinka, Kuchta, Schranz, Krmenčík, Takács, Fülöp, Sirotník, Obadal

    Hosté: Rönnow, Baumgartl, Giesselmann, Ryerson, Voglsammer, Behrens, Prömel, Teuchert, Dehl, Becker, Petzsch

    Karty

    Domácí: Ekpai, Traoré, Stanciu

    Hosté: Jaeckel, Awoniyi, Jaeckel

    Rozhodčí

    Verissimo – Teixeira, Mota – Narciso (všichni POR)

    Stadion

    Eden Aréna, Praha-Vršovice

    Návštěva

    15 286 diváků

    Skupina E

    Z V R P Skóre B
    1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
    2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
    3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
    4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud