Radek Špryňar
18. února 2022 • 08:40

Slavia v Turecku: Taktika i Ferda Mravenec. Co je s Olayinkou?

Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    V Istanbulu si Slavia vytvořila luxusní pozici před odvetou v příštím týdnu. Domácí Fenerbahce svalila 3:2 a je nesmírně blízko postupu do osmifinále Konferenční ligy. Složitý duel na horké turecké půdě zvládla i bez hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského. Co všechno ukázala z českého pohledu vydařená partie?

  • Taktika za jedna s hvězdou

    Když je Slavia ve vážných personálních problémech, připraví si důsledný herní plán. Soupeře zaskočí složením sestavy, změnou rolí jednotlivých hráčů a absolutní disciplínou při plnění nestandardních úkolů. V posledním skupinovém zápase Konferenční ligy proti Unionu Berlín (1:1) hrál Lukáš Masopust stopera (mimochodem výtečně). V Turecku slávistický realizační tým nečekaně postavil doprostřed zálohy Srdjana Plavšiče, na kraji defenzivní linie kmital Ivan Schranz. Oboje vyšlo na jedničku s hvězdičkou.

  • Head Coach Köstl uspěl

    Nebyl v jednoduché situaci. Pro Slavii jsou vystoupení v Evropě stejně důležitá jako v lize. Jaroslav Köstl by určitě nebyl rád, kdyby z Turecka přivezl „šišku“ a říkalo se, že bez osobnosti Jindřicha Trpišovského, toho času ve stavu nemocných, nemůže mužstvo opustit hranice. Asistent ale dovedl červenobílou jednotku k zaslouženému triumfu. Jako head coach uspěl. Jediné, co vypadalo prapodivně, bylo střídání Oscara v samém závěru. Tohle si měl ohlídat.

  • Holeš je Ferda Mravenec

    Myšleno jen a jen v dobrém: Tomáš Holeš je fotbalovým Ferdou Mravencem. Zvládá práce všeho druhu. V Istanbulu svoji universální výjimečnost ukázal v plné kráse. Když bylo zapotřebí, zasunul se mezi stopery Kačarabu a Ousoua, jindy dodával klid rozehrávce z místa typické šestky. Troufl si i na slalomové číslo zakončené dvěma střelami. Pro Slavii má neocenitelný přínos. Podobný jako kdysi Tomáš Souček.

  • Premiéra Sora s výhradami

    Má nesporné přednosti. To bezpochyby. Umí načasovat náběh a vyhnout se ofsajdové pasti. A když nastartuje motory, musíte na Nigerijce i na evropské scéně hodit síť, jinak ho nepolapíte. Proti Fenerbahce však naplno předvedl i své limity. V rychlosti má problémy s kontrolou míče a koordinací. V jedné ze šancí pálil daleko vedle brány. Na technické dokonalosti musí pracovat, ve Slavii je vyžadovaná vysoká kvalita. Obzvlášť v duelech na mezinárodní scéně. Co mu však nelze upřít, je obrovská pracovitost. Vydal se na maximum.

  • Co je s Olayinkou?

    Sorův krajan byl nejslabším článkem Slavie. Už delší dobu to Olayinkovi nesype. Není to jen otázka aklimatizace po návratu z Afrického poháru, také na konci podzimu byly výkony dlouhonohého křídla šedivé, bezbarvé. V prvním duelu play off s Fenerbahce byl podprůměrný. V přechodu poztrácel několik míčů, nevěděl si rady v poslední zóně hřiště, působil chaoticky, přemotivovaně. Přitom patří mezi nejzkušenější hráče. Nutně se musí zlepšit.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud