Jan Podroužek
10. března 2022 • 20:34

Slavia – Linec 4:1. Kanonáda v Edenu, řádil Sor, trefil se i Traoré

Vstoupit do diskuse
53
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle evropská kanonáda tu v podání Slavie tři roky nebyla, od jarního tažení Evropskou ligou 2018/2019. „Sešívaní“ sestřelili LASK Linec 4:1, a to mohlo být ještě veseleji. Hlavní postavou se stala zimní posila Yira Sor, který dal dva góly stejně jako předtím s Fenerbahce. Čtvrtfinále Konferenční ligy mají červenobílí velmi blízko, příští týden v rakouské odvetě stačí i prohra o dva góly.



Góly

Domácí: 3. Sor, 29. Sor, 83. Olayinka, 85. Traoré

Hosté: 67. Balić

Sestavy

Domácí: Mandous – Bah, Holeš, Ousou, Plavšić – Traoré, Talovierov – A. Pudil (46. M. Pudil, 82. Masopust), Madsen (56. Samek), Olayinka (C) – Sor (69. Tecl).

Hosté: A. Schlager (C) – Potzmann, Boller, Wiesinger (81. Twardzik), Renner – Holland, Michorl – Goiginger, Hong Hjun-seok, Flecker (61. Schmidt) – Balić (81. Nakamura).

Náhradníci

Domácí: Kolář, Sirotník, Samek, Krmenčík, Masopust, Tecl, Kúdela, Pudil

Hosté: Lawal, Gebauer, Schmidt, Letard, Nakamura, Maresic, Luckeneder, Twardzik, Sako

Karty

Domácí: Plavšić

Hosté: Potzmann, Michorl

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, A. Spasjonnikovs – V. Spasjonnikovs (všichni LAT)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

V domácích soutěžích je zatím na nule, žádný gól, žádná asistence. Ale v pohárech, pane jo… Tři zápasy, čtyři trefy, jedna nahrávka. Yira Sor má ryze evropský lauf.

Poslední dva zásahy z těch čtyř zařídil ve čtvrtek proti Linci. Klidně jich ale mohlo být ještě víc. Zase lítal na bránu soupeře tak jako proti Fenerbahce, rakouský soupeř ho marně stíhal.

Poprvé obešel už ve třetí minutě obránce a prudkou střelou propálil rukavice Alexandera Schlagera.

Ještě do první půlhodiny stihl druhou branku, utekl linecké defenzivě, Schlagerovi udělal kličku doleva a zavěsil pohodlně do prázdné.

Celý Eden v tu chvíli volal jeho jméno. Letec v kopačkách, co předtím zpražil Fenerbahce, teď drtil dalšího protivníka v Konferenční lize. Kdyby ovšem nepromáchl přihrávku Srdjana Plavšiče, nebo ve druhé půli nezazdil svůj další únik po krásné akci Aihama Ousoua, mohl mít jen v tomhle utkání čtyři góly.

Ale nešlo zdaleka jen o něj, dvakrát to slávistům drnklo do brankové konstrukce. Nejdřív Alexanderu Bahovi, jenž dorážel zdálky do prázdné brány potom, co k němu doskákal míč ze souboje Schlagera s šestnáctiletým Milošem Pudilem. Míč se o tyč odrazil pryč.

Další smůlu měl Peter Olayinka, jenž si po přihrávce Ibrahima Traorého pečlivě naváděl balon na pravačku, rána mu ale odletěla od břevna.

Tyhle eskapády zničehonic vyústily ve snížení. Jako by si o to slávisté říkali. Špatný odkop si zpracoval Husejn Balič, jeho daleká střela pak obletěla Aleše Mandouse a zahučela přesně k tyči.

Šok bylo to správné slovo, které vystihovalo opařený Eden. Zápas, který se nesl výhradně v červenobílém rytmu a měl skončit výrazným vítězstvím domácích, se najednou smrskl na rozdíl jednoho gólu.

„Sešívaní“ si ale nakonec stihli svoje promarněné pokusy v závěru vynahradit. Po Bahově průniku dorazil akci Olayinka, pak zleva už poněkolikáté v utkání utekl Plavšič a přes Stanislava Tecla se balon dostal až k Traorému, jenž hlavou zvedl skóre na 4:1.

Po třech letech tak slávisté dali v jednom utkání evropského poháru čtyři branky, naposledy v březnu 2019, když v prodloužení úchvatné osmifinálové odvety Evropské ligy porazili Sevillu 4:3.

Tenhle výsledek by měl výběr Jindřicha Trpišovského proměnit v postup. Náskok je velký, stačí prohrát i o dva góly.

Čtvrtfinále Konferenční ligy je opravdu blízko.

Yira Sor pro Slavií novým Simou? Ukáže až čas, ale dnes hrál výborně, shrnul Weber
Video se připravuje ...

Weber proti Slavii ani jednou nevyhrál. „Jindra to má u mě schovaný,“ směje se kouč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
53

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud