Jan Podroužek
5. srpna 2022 • 04:55

Co ukázala Slavia: Mandousův proslov, „čachry“ vyšly. Santos měl vědět, že...

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Je to blízko, o dva góly, devadesát minut do konce. Třeba to ale mohlo být po prvním utkání třetího předkola Konferenční ligy proti Panathinaikosu ještě o trochu lepší, kdyby to slávisté v závěru dobře zvládnutého utkání ještě víc spustili. Velmi dobře pojali krátkou přesilovku, hrdinou zápasu byl Ivan Schranz, který původně na evropské soupisce nefiguroval.

  • Schranz: Z nuly na sto

    Co si myslet o tom, že jednu chvíli na soupisce vůbec nejste, den před zápasem se na ni dostanete a pak jdete rovnou do základu? Divoké čachry v případě Ivana Schranze vyšly, rozhodl zápas, navíc zase svou univerzálností pomohl nejen s ofenzivou, ale i s bráněním. Hrdina zápasu.

    Ivan Schranz oslavuje gól v zápase Konferenční ligy proti PanathinaikosuFoto Michal Beránek / Sport

  • Dobře pojatá přesilovka, lídr Mandous

    Panathinaikos přijel do Prahy bránit, udělat přijatelný kříž a Slavii se do jeho defenzivy dlouho těžko pronikalo. Pak ale přišla červená karta pro Sebastiana Palaciose a domácí toho skvěle využili. Už v momentě, kdy sudí Ruddy Buquet vylučoval argentinského útočníka, se u vápna Slavie seběhli domácí hráči a všechny si „ořval“ brankář Aleš Mandous. Silný a rychlý proslov zafungoval, červenobílí brzy otevřeli skóre a zápas ve zbytku kontrovali i navzdory vlastní červené.

    Takovou druhou žlutou sudí zápasu ublížil, říká Lička o vyloučení Panathinaikosu
    Video se připravuje ...

  • Santosův zbytečný zkrat

    Možná si to v té vteřině neuvědomil, ale na pozápasovém hodnocení to asi zazní. Běžně před utkáními dochází k velmi podrobné analýze profilů jednotlivých protihráčů, a Eduardo Santos v inkriminovaném momentě sáhnul rukou po Andraži Šporarovi, zrovna po tom, kterého by si už třeba za dalších dvacet metrů doběhl, i když nejdřív metr dva ztrácel. Běžecké dispozice má o úroveň lepší než slovinský střelec, brazilský stoper teď bude chybět.

    Eduardo Santos zatáhl soupeře a dostal červenou kartuFoto Michal Beránek / Sport

  • 3:0, 4:0?

    Zase aby to neznělo bláznivě… Ovšem Slavia dohrávala zápas v takovém poklidu, že se spíš nabízelo, aby se pokusila soupeře ještě aspoň jednou překonat. Převahu i rozpoložení na to měla, Panathinaikos příliš neškodil. Místo toho domácí trochu ubrali, jako by výsledek 2:0 už úplně stačil. Dobré skóre to nepochybně je, mohlo být ale možná ještě lepší, šance měl i Moses Usor.

    Lička o moderních trendech v Česku: Lepší se to. Vyzdvihl Svědíka či Trpišovského
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud