9. srpna 2022 • 17:20

Smutný odlet Slavie bez Ewertona, doma zůstal i Provod. Další uvidí

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

O tom, že nepoletí brazilský záložník Ewerton, se vědělo, jeho absence bude po skluzu ze zápasu se Zlínem kvůli poškozenému kolennímu kloubu a vazům trvat minimálně měsíc, ne-li déle. K němu se přidává další nešťastník – Lukáš Provod. Slavia odcestovala v úterý odpoledne do Atén k odvetě třetího předkola Konferenční ligy bez těchto dvou důležitých hráčů.



„Je to takové smutné, ale to je fotbal. Viděli jsme to všichni. Bohužel s Ewem nemůžeme počítat, je zraněný i Provi. Uvidíme, odletí s námi Petr Ševčík i Moses Usor, ale rozhodne se až na místě, jestli je budeme moct využít,“ řekl pro klubovou televizi asistent Jindřicha Trpišovského Zdeněk Houštecký, jenž zmínil hráče, kteří si odnesli šrámy z minulého ligového zápasu se Zlínem.

Až na Lukáše Provoda, ten totiž už v nedělním zápase nebyl k dispozici ze zdravotních důvodů, předtím ve čtvrtek proti Panathinaikosu nastoupil na úplný závěr místo Ibrahima Traorého.

K jeho zranění mělo dojít právě v mezidobí, na tréninku si přivodil menší trhlinu ve svalu, která ho vyřadí přibližně na deset dní. Kromě odvety s Panathinaikosem je tak pravděpodobné, že vynechá i příští ligové střetnutí v Jablonci.

Stav Ewertona je vážnější, po surovém zákroku Martina Cedidly bude mimo hru minimálně měsíc, původní prognózy nicméně byly ještě horší. Ty by se na základě provedených vyšetření neměly potvrdit, při delší rekonvalescenci by Brazilec mohl být zpátky ve hře asi za měsíc a půl.

„Bohužel s Ewem to je fakt špatné, takže ten s námi vůbec nepoletí a je to pro nás velké oslabení. Je to skvělý ofenzivní hráč, který umí dát gól i zahrát standardku, takže nám bude hodně chybět,“ říká Houštecký.

Slavia nicméně jede k zápasu ve výhodě, nemusí nic honit, z prvního domácího utkání proti Panathinaikosu má náskok 2:0, soupeři bude jistě chybět vyloučený útočník Sebastian Palacios.

Úžasná Trpišovského strategie, těšilo Ličku. Když Slavia projde, můžou se stát velké věci
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud