Jan Podroužek
11. srpna 2022 • 22:05

Slavia ustála lasershow. Paprsky přímo do očí, Tvrdík volá po trestu

Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ATÉN | V jednom kuse museli slávisté na Panathinaikosu čelit kromě soupeře i domácím fanouškům, kteří vůči nim používali laser. Hlasatel několikrát upozorňoval, aby s tím přestali. Marně. Na postup „sešívaných“ to ale vliv nemělo, díky remíze 1:1 uhájili setrvání v předsíni Konferenční ligy. V play off je čeká polská Čenstochová.



Prostě Balkán. A pěkně zprudka. Omšelé zázemí, horké hlavy všude, kam oko dohlédne, ucpané ulice, hustá atmosféra a fest nadržený soupeř. S tím vším si ale Slavia dokázala poradit a v Evropě pokračuje.

Panathinaikos rychle přijal roli náhončího, vzal balon a dostal Slavii pod nepříjemný tlak. Když si k tomu přičtete opravdu působivou kulisu, kotel řvoucích horkých hlav, byli hosté zkrátka v těžkém klinči, ačkoliv z domácího utkání si přivezli docela komfortní náskok 2:0.

Ten se poprvé otřásl na samotném začátku, na levé straně Ivanu Schranzovi utekl Juankar a svůj prudký pokus na zadní tyč ještě skluzem dojížděl Andraž Šporar, zblízka ale trefil pouze tyč.

Aby dobrá remíza 0:0 v odvetě dál držela, musel pak dvakrát zakročit Aleš Madnous. Poprvé před Aitorem Cantalpiedrou, který se nadvakrát dostal přes obranu Slavie, brankáře hostů však ve výborné příležitosti neprostřelil, musel by balon tlačit víc k tyči.

Totéž platilo i o slovinské posile Andraži Šporarovi, jenž se po chytré přihrávce dostal do Mandousovy bezprostřední blízkosti. Ochránce „sešívané“ branky proti němu ale rychle vystoupil a útočníkovi podstatně zmenšil střelecký úhel.

Nebyly to ale jen ofenzivní akce, kterým slávisté museli čelit. Svěřence Jindřicha Trpišovského od začátku neustále otravoval laser, který používal některý z domácích příznivců. Schytávali to nejčastěji hráči, kteří se chystali zahrávat standardní situace, nebo Mandous, když měl podobnou příležitost Panathinaikos. Fanoušci přitom úplně ignorovali neustálé napomínání místního hlasatele, aby s obtěžováním přestali.

„Na rozdíl od losu dnes štěstí stálo při nás. Je mi líto, že klub kvalit Panathinaikosu vypadáva. Za lasery by ale měli dostat od UEFA exemplární trest,“ napsal chvíli po zápase na twitter Jaroslav Tvrdík.

Sešívané obtěžovaly lasery
Sešívané obtěžovaly lasery

Od těžké dřiny si mohl Trpišovského výběr ulevit ve chvíli, kdy se podařilo hezká akce Davidu Douděrovi a Ibrahimu Traorému, rychlý záložník ovšem svůj pokus zprostřed vápna poslal vysoko nad bránu domácích. Do takhle slušné šance se favorit dostal ojediněle, dál tlačili především zelenobílí na umazání dvoubrankového manka.

To se jim aspoň z půlky povedlo v 57. minutě, kdy centr z levé strany uklidil Šporar vytrčenou nohou do odkryté části brány. Ouvej. V ten moment se prastarý stadion Apostolose Nikolaidise rozburácel ještě víc. Nápor na nervy a na svou obranu ale Slavia mistrně ustála, Panathinaikos si od gólu nevytvořil vážnější příležitost.

A přišla pojistka. Oscar vyvezl podél levé lajny míč, a ačkoliv o něj přišel, domácím selhala „malá domů“, kterou vystihl Václav Jurečka. Přesně si vyměřil složitý úhel, v němž stál – taky je stavební inženýr – a hodil zápas do remízy.

S klidem postupové.

Příště v play off Konferenční ligy čeká slávisty polská Čenstochová, nejdřív venku, odveta v Edenu.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud