Jakub Dvořák
12. srpna 2022 • 19:52

Jugas o Rakówu: Taková polská Slavia. Utržený prsní sval mu hledali u žeber

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

O postup do základní skupiny Konferenční ligy si to Slavia rozdá s Rakówem Čenstochová. Polská štika posledních let neustále roste. Ze třetí ligy došel klub až do Ekstraklasy a v posledních letech bojuje o titul i účast v pohárové Evropě. Český obránce Jakub Jugas před střetem s Pražany varuje před silnou ofenzivou i dominantní obranou. „Narazí na sebe dva stejné styly,“ tvrdí stoper Cracovie.



Z malého klubu roste gigant. Raków? Zástupce polské elity. To je soupeř Slavie v boji o skupinu Konferenční ligy. „Ukázali neskutečnou cestu. Šli až ze třetí ligy a během pěti šesti let jsou mezi nejlepšími kluby v lize. Vyhráli pohár, superpohár, dvakrát skončili druzí…,“ vyjmenovává Jakub Jugas vlastnosti soupeře z Ekstraklasy.

Co všechno Slavii čeká?
„Na konfrontaci českého týmu a polského jsem strašně zvědavý, protože Raków je tu vnímaný jako elitní klub. V poháru přešel přes Astanu a Trnavu. Očekávání jsou velká. Jejich cílem je dostat se do skupiny. O Slavii se nemusíme bavit, její síla a pohárové zkušenosti všichni známe.“

Jaký fotbal Raków předvádí?
„Hrají trojkovou obranu, ale vlastně jsou obrovsky variabilní. Směrem do ofenzivy jsou dost nebezpeční. Mají fakt šikovné hráče. Na druhou stranu se bavíme o jejich výkonech v Polsku. Viděli jsme, jakou má Slavia kvalitu v Evropě. Závěr v Aténách zvládla skvěle. Nedokážu říct, kdo je v tomto zápase favoritem.“

Čím to je, že jsou tak úspěšní?
„Myslím si, že to hlavní je v trenérovi Marku Papszunovi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud