Radek Špryňar
18. srpna 2022 • 03:50

Papszun vs. Trpišovský: mimořádné úspěchy i platy. V čem se trenéři liší?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z POLSKA | Dva mimořádní trenéři. Špičky ve střední Evropě. S přívlastkem úspěšní. S výjimečným postavením ve svých klubech a luxusní gáží. Marek Papszun a Jindřich Trpišovský. Mnohé je spojuje, mnohé rozděluje. Dnes do sebe poprvé třísknou hlavami. V Čenstochové je připravený první zápas play off o postup do Konferenční ligy mezi Rakówem a Slavií.



„Nejlepší trenér, kterého jsem v životě potkal. Na lepšího už nenarazím,“ říká o Marku Papszunovi záložník Petr Schwarz, jeden z hrdinů vzestupu Rakówa mezi polskou elitu. To samé v bleděmodrém by mohlo říct plno slávistů či borců z Liberce o Jindřichu Trpišovském. Rozhodně „bráchové“ z West Hamu Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, namátkou Ondřej Kúdela a jistě plno dalších. 

Zápas Slavie na O2 TV Sport

Studio startuje od 17.30, moderátor David Sobišek přivítá experty Jakuba Podaného a Petra Mikolandu. Přímo z Čenstochové bude přinášet informace reportérka Denisa Doležalová. Přímý přenos utkání komentují Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

Dva chlápci s výjimečným citem pro trenérské řemeslo umí skvěle tu nejdůležitější věc: hráče zlepšovat, pomoci jim vyletět do zahraničí a tím pádem o pořádný kus zlepšit životní úroveň. Papszun s Trpišovským mají v lecčems podobný příběh. V klubu jsou dlouho. Od roku 2016, respektive od zimy 2017. Mají obrovské úspěchy. V pravdě historické. Raków se pod rodákem z Varšavy dostal ze třetí ligy až téměř na vrchol Ekstraklasy, dvakrát vyhrál domácí pohár, nyní stojí dva duely od průniku do Evropy.

Oproti tomu Trpišovský je strůjcem suverénně nejlepšího období Slavie od rozpadu Československa. Titulový hattrick, Liga mistrů, čtyři účasti v základní skupině evropských pohárů v řadě, z toho tři jarní čtvrtfinále.

Až se z toho točí hlava…

Co dál je spojuje? Mimořádné postavení

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud