6. října 2022 • 21:00

Slovácko - Nice 0:1. Hosté rozhodli po chybě Nguyena, prosadil se Pépé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka podlehli doma Nice 0:1 a nevyhráli ani třetí zápas ve skupině Evropské konferenční ligy. O triumfu hostů rozhodl Nicolas Pépé po chybě Filipa Nguyena.



Svěřenci trenéra Martina Svědíka, kteří v úvodních dvou zápasech remizovali doma s Partizanem Bělehrad 3:3 a prohráli v Kolíně nad Rýnem 2:4, zůstali v „déčku“ poslední. Francouzský celek si připsal ve skupině první vítězství po dvou remízách.

Slovácko doma v pátém pohárovém duelu (bez Poháru Intertoto) poprvé prohrálo. Úřadující vítěz českého poháru nevyhrál před vlastními fanoušky pátý soutěžní zápas po sobě.

V deváté minutě Nice v rozmezí několika vteřin nevyužilo tři šance. Pépé hlavičkoval z vápna do tyče, Budáví nepřekonal gólmana Nguyena a Diop přestřelil.

Ve 22. minutě zahrozili poprvé i domácí. Mihálik vypálil z otočky z hranice šestnáctky, ale pouze doprostřed branky. V závěru úvodního dějství vyzkoušel Šašinka z dálky pozornost gólmana Bulky.

„Orli“ se ujali vedení ve 54. minutě po obrovské chybě Nguyena. Pépé vystřelil zpoza vápna, skákavý míč Nguyenovi vypadl z náruče a prošel za brankovou čáru.

O tři minuty později napálil útočník Pobřeží Slonoviny zpoza vápna břevno. Po necelé hodině hry chtěl Bulka rozehrát míč, ale z domácího „kotle“ ho do ramene trefil kelímek s pivem. Polského brankáře poté lékaři několik minut ošetřovali.

V 80. minutě Petrželovu ránu z voleje Bulka pokryl. Domácí si v závěru vytvořili tlak, výraznější příležitost si ale nevypracovali.

Nice zvítězilo po třech soutěžních utkáních. Odveta na hřišti celku z Azurového pobřeží, která se odehraje příští čtvrtek, bude bez diváků. Disciplinární komise UEFA potrestala „Orly“ za chování fanoušků v duelu s Kolínem nad Rýnem.

Góly

Domácí:

Hosté: 54. Pépé

Sestavy

Domácí: Nguyen – Tomič, Kadlec (C), Hofmann, Kalabiška – Havlík, Trávník (64. Daníček) – Petržela (84. Vecheta), Šašinka (64. Reinberk), Holzer (64. Doski) – Mihálik (74. Kozák).

Hosté: Bulka – Atál, Todibo, Dante (C), Bard – Búdawí, Thuram, Lemina, S. Diop (76. Ilie) – Laborde, Pépé (84. Ramsey).

Náhradníci

Domácí: Fryšták, Borek, Šimko, Břečka, Vecheta, Kohút, Doski, Brandner, Kozák, Reinberk, Daníček, Siňavskij

Hosté: Schmeichel, Boulhendi, Sörensen, Rosario, Ramsey, Bryan, Brahimi, Beka Beka, Ilie, Lotomba, Viti

Karty

Domácí: Trávník

Hosté: Dante, Bulka

Rozhodčí

Weinberger – Weis, Obritzberger (všichni AUT)

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

7447 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. FK Partizan 6 2 3 1 9:7 9
2. Nice 6 2 3 1 8:7 9
3. Köln 6 2 2 2 8:8 8
4. Slovácko 6 1 2 3 8:11 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud