Michal Koštuřík
27. října 2022 • 12:40

Köln i po debaklu zůstal favoritem, ale kouč varuje: Týmy jsou vyrovnané

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledejte rozdíly… Desáté místo v ligové tabulce, 16 bodů, 22 inkasovaných branek, tříbodová ztráta na pátého, v názvu 1. FC, trenéři-bouřliváci v čepicích. Až zázračná podobnost obklopuje Slovácko a bundesligový Köln. Samozřejmě, že oba soupeři mají v Konferenční lize na svém kontě čtyři bodíky. „Jsme na tom podobně. Jednou se daří, podruhé ne,“ pousmál se kouč Steffen Baumgart.



Vzpomínáte si na zářijovou bitvu v Německu? Slovácko prohrávalo 0:2, pak se nakoplo k vyrovnání na 2:2. Ztratilo ostych, vedlo si skvěle. „Dlouho jsem neviděl hrát český tým venku tak odvážně,“ ocenil trenérský mazák Petr Rada výkon Svědíkových hochů.

Ti měli v Köln Areně zaděláno na bod. Za rovnovážného stavu se ocitl v mega šanci Jan Kalabiška. V tísni nakonec nezakončil, ani se na něj nepískla penalta. Z ní naopak na druhé straně trefil Dejan Ljubičič výhru domácího favorita. Do Uherského Hradiště však jedna z opor Baumgartova celku ve středu nedorazila. Rakouský záložník už si na podzim kvůli zranění nezahraje.

Dobrá zpráva pro Slovácko, ovšem protivník i tak nasadí silnější výběr než před šesti týdny. Tehdy několik elitních borců šetřil, nejspíš v rámci podceňování neznámého soka z Moravy.

Samotný duel vyvedl bundesligové machry z omylu, na Kadlece a spol. už si dají v odvetě pozor. Zvlášť když musí napravit víkendový výbuch v Mainzu (0:5), zásadně ovlivněný vyloučením klíčového stopera Luky Kyliana ve 28. minutě. To byl stav pouze 1:0.

„Všude slyšíme, že jsme favorit, protože jsme bundesligový tým. Ale oba týmy jsou silné, vyrovnané,“ uvedl kouč Baumgart při vzpomínce na senzační triumf Slovácka v Nice.

S Kölnem, jemuž chybí zraněný kapitán Jonas Hector, obvykle nejsou žádné žerty. Na začátku října srazil 3:2 Dortmund, v bundeslize prohrál jen tři z jedenácti utkání. V KL ho nachytal dvakrát bělehradský Partizan, Slovácko a Nice zatím ne. „Chceme skupinu ještě víc zamotat, než je. Když jsme si vzali vítězství v Nice, proč v tom nepokračovat,“ zasnil se kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Sektor pro fanoušky hostů bude kvůli trestu UEFA zavřený. I tak jich spousta do Uherského Hradiště vyrazila. Už ve středu se pohybovali po městě a nemálo z nich bude přímo na tribunách, smícháno s domácími. „Možná se jich tam pár stovek dostane,“ přitakal Kadlec, jenž mentalitu německých příznivců dobře zná z působení v Leverkusenu. „Oficiálně nečekám nikoho, ale věřím, že tak tisíc našich fanoušků na stadionu bude,“ usmál se trenér Baumgart.

1. FC Köln Vše o klubu ZDE

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. FK Partizan 6 2 3 1 9:7 9
2. Nice 6 2 3 1 8:7 9
3. Köln 6 2 2 2 8:8 8
4. Slovácko 6 1 2 3 8:11 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud