17. března 2023 • 14:15

Los Konferenční ligy: Češi z West Hamu budou hrát proti exslávistovi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem se ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkají s Gentem. Fiorentina, kde působí další český reprezentant Antonín Barák, narazí na Lech Poznaň. První zápasy jsou na programu 13. dubna, odvety o týden později. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu, který měl na starosti vicemistr Evropy a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.



Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Anderlecht Brusel - Alkmaar a Basilej - Nice. Finále druhého ročníku soutěže se uskuteční 7. června na stadionu Slavie v pražském Edenu.

Souček s aktuálně zraněným Coufalem mohou nastoupit proti bývalému spoluhráči ze Slavie Michaelu Ngadeuovi. Kamerunský obránce do Gentu přestoupil z vršovického klubu v létě 2019. West Ham v této sezoně Konferenční ligy vyhrál všech 10 zápasů, v osmifinále hladce vyřadil Larnaku po výhrách 2:0 venku a 4:0 doma.

Fiorentina se střetla s Poznaní ve skupině Evropské ligy na podzim 2015. Italský tým tehdy na svém stadionu podlehl 1:2 a v Polsku zvítězil 2:0. V Lechu hostuje ze Sparty slovenský brankář Dominik Holec, jenž plní roli dvojky.

West Ham v případě postupu v semifinále změří síly s vítězem souboje Anderlecht - Alkmaar. Pokud uspěje Fiorentina, vyzve Basilej, nebo Nice.

Dvojice pro čtvrtfinále Konferenční ligy:

Lech Poznaň - Fiorentina
Gent - West Ham
Alkmaar - Anderlecht
Basilej - Nice

Dvojice pro semifinále Konferenční ligy:

Lech Poznaň/Fiorentina - Basilej/Nice
Gent/West Ham - Alkmaar/Anderlecht

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud