Jonáš Bartoš
7. června 2023 • 23:39

Slzy v české vlajce. Hrdinové z West Hamu objímali plačícího Baráka

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožívali životní noc. Česká dvojice z West Hamu se topila v slzách štěstí. Tomáš Souček a Vladimír Coufal laskají pohár pro šampiony Konferenční ligy po finálové výhře 2:1 nad Fiorentinou, zatímco další český hráč Antonín Barák plakal na straně poražené italské strany. Eden prožil nádhernou fotbalovou noc v úžasné atmosféře, kterou pokazilo pouze neurvalé házení kelímků z kotle West Hamu v prvním poločase.



Jakmile sudí foukl naposledy do píšťalky, angličtí fanoušci radostí skoro zbořili tribuny v Edenu. Euforie po rozhodující trefě Jarroda Bowena gradovala až do nástupu na vítězné pódium a předání medailí i trofeje pro vítěze.

Na straně „kladivářů“ se na výhře významnou měrou podíleli i Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Oba odehráli celé utkání, stoprocentně jde o jejich největší kariérní úspěch, lépe si nemohli vysnít večer na hřišti, kde se do velkého anglického fotbalu vyšvihli v dresu Slavie.

Coufal po závěrečném hvizdu běžel k hlavní tribuně, stejně jako Souček. Oba se objímali a těžko vstřebávali, co na svém milovaném stadionu dokázali. Pochopitelně byli jedněmi z nejsledovanějších hrdinů v barvách anglického šampiona Konferenční ligy. O chvíli později si na plochu vzali i svoje děti.

Ještě před předáním medailí a poháru probíhaly veškeré oslavy pod tribunou Sever, kde má kotel domácí Slavia. Tentokrát patřil nadšeným fanouškům West Hamu, někteří z nich se v oslavných chvílích snažili proniknout na hřiště a zdržovali zahájení závěrečného ceremoniálu. Souček se brzy zahalil do české vlajky a užíval si životní fotbalové chvíle. To samé krajní bek West Hamu, který v euforii hecoval „anglickou“ část zaplněných tribun.

Coufal se po utkání objímal i s poraženým Antonínem Barákem, který za Fiorentinu naskočil na plac až v nastavení. Přidal se i Tomáš Souček. Možná si vysvětlovali i napětí z dění v národním týmu, kde se trenér Jaroslav Šilhavý rozhodl z nominace na červnovou evropskou kvalifikaci Baráka kvůli nevhodnému chování v týmu z kádru vynechat.

Záložník poraženého finalisty poté neudržel emoce a propukl ve zklamaný pláč, který se snažil utěšit jeho středeční soupeř Coufal.

Pak už zbytek noci patřil anglickému vítězi, kapitán Declan Rice zvedl ještě před půlnocí krásný pohár a odšpuntoval oslavy, které se protáhnou dlouho do dalších dní.

ONLINE PŘENOS - Finále Konferenční ligy v Praze
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fiorentina Fiorentina West Ham West Ham
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 6. 2023
23:37
9. 6. 2023
Antonín Barák

Antonín Barák stále těžce kouše středeční porážku v Edenu. V pátek večer sdílel na Instagramu fotku, jak zklamaně leží po utkání na zemi. K tomu připojil emotivní vzkaz, vyjádřil se vůbec poprvé od prohry s West Hamem. „Dnes se cítím hůř než ve středu po zápase. Porážku jsem ještě nedokázal vstřebat. Mým největším snem bylo, abych zvedl pohár u mě doma a pro fantastický tým, jako je Fiorentina!" začal český záložník. „Každopádně jsem hrdý, hrdý na celý tým, na všechny lidi z Florencie. Prezentovat tým jako Fiorentina v mé zemi je šílená věc, snil jsem o tom jako dítě, že se mi něco takového může stát. Děkujeme za krásnou sezonu! Ještě jsem neukázal ani 70 % svých dovedností, ale časem všechno přijde," napsal Barák, který je momentálně v Česku.

Zprávy ze dne 9. 6. 2023
11:59
9. 6. 2023
Vladimír Coufal

Vladimír Coufal sdílel na Twitteru videa z bouřlivých oslav. Až o den později. „Dobré ráno Hammers. Jednoduše. Včera jsem ztratil slova, když jsem vás viděl. Do včerejška jsem nevěděl, co znamená být Claret and Blue. Vaše vášeň, obětavost a životní styl jsou teď i moje," sdělil fanouškům.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:39
8. 6. 2023
West Ham

Bouřlivé oslavy pak vypukly u radnice, kde hráči s fanoušky zpívali a tančili. „Chtěli jsme vyhrát pro fanoušky, přivézt jim trofej a to se nám povedlo. A podívejte, jak moc to pro nás i pro fanoušky znamená,“ řekl z balkonu radnice střelec vítězné branky z 90. minuty Jarrod Bowen. „Ten čas, vítězný gól z poslední minuty evropského finále, to nevymyslíte. Ještě pořád jsem to nestrávil,“ dodal.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:38
8. 6. 2023
Tomáš Souček

Tomáš Souček ještě jednou zvedá trofej nad hlavu a slaví s fanoušky.

Tomáš Souček ukazuje trofej fanouškům na ulici
Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:05
8. 6. 2023
West Ham

 

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:28
8. 6. 2023
West Ham

 

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:20
8. 6. 2023
West Ham

Zatímco ve východním Londýně se slaví, v severním už se chystá Arsenal na obří nabídku za kapitána West Hamu Declana Rice.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:18
8. 6. 2023
Vladimír Coufal

Vladimír Coufal ukazuje trofej nadšeným fanouškům, kouč David Moyes slaví s šálou...

Vladimír Coufal s trofejí během oslav v Londýně Vítězný tým projíždějící Londýnem Kouč vítězů David Moyes slaví s šálou

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud