17. srpna 2011 • 12:07

Podvodník Wenger! UEFA ho naháněla během zápasu na tribuně

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arséne Wenger si pravděpodobně znovu pošle proti sobě disciplinární komisi UEFA. Během včerejšího utkání s Udinese (1:0) udílel pokyny z tribuny, kam byl za trest poslán kvůli nelichotivým komentářům po loňském utkání s Barcelonou. UEFA přísně zakazuje potrestaným trenérům jakkoli komunikovat s lavičkou. Wenger tento zákaz ale očividně porušil.



Francouzského kouče sledovali po celé utkání fotoreportéři britského listu The Sun a kamery televizní stanice Sky Sports.

Snadno tak zjistili, že Wenger udílel pokyny prvnímu trenérovi Boru Primoračovi, který nejprve posílal mobilem SMS zprávy dalšímu asistentovi Patu Riceovi, za kterým později seběhl dolů na lavičku a Wengerovy plány s ním probral osobně.

Aby toho nebylo málo, zástupci UEFA o poločase poslali Wengerovi zprávu a varovali ho, aby ukončil komunikaci s lavičkou. Wenger však zůstal v kontaktu s Primoračem i ve druhé půli a Arsenal prý dokonce televizi Sky Sports požádal, aby nepokračovala v detailních záběrech na Wengera... Marně.


Wenger byl načapán fotoreportéry The Sun, jak komunikuje se svým asistentem

UEFA striktně zakazuje potrestaným trenérům jakoukoliv komunikaci s asistenty. Arsenal se ale brání, že před zápasem Wenger obdržel výjimku. Londýnský klub nyní doufá, že komise akceptuje tvrzení, že šlo opravdu o pouhé nedorozumění.

Co na to Wenger? Nic. Po zápase odmítl splnit své povinnosti na tiskové konferenci, kam vůbec nedorazil. S novináři se jednoduše odmítl bavit, čímž si přidělal další problémy. Za tohle totiž Arsenalu hrozí automatická pokuta. A Wengerovi za nepovolenou komunikaci další zápasový trest.

Manažer sledoval zápas z místa po boku svých nadřízených z vedení klubu, kde si odpykával jednozápasový trest za komentáře po loňském duelu s Barcelonou v Lize mistrů. Z tribuny tak sledoval hubené vítězství nad Udinese 1:0, které britská média nepovažují za žádnou „výhru“.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud